Fraai zomerweer tijdens de ORA Golfbedrijvencompetitie.
Fraai zomerweer tijdens de ORA Golfbedrijvencompetitie. (Foto: Aangeleverd)

Prachtig golfweer bij zomerwedstrijd ORA

ALKMAAR - Onder ideale omstandigheden werd 5 augustus de vijfde ronde gespeeld van de populaire ORA Golfbedrijvencompetitie. Niet alleen de weercondities brachten de deelnemers vreugde, ook de kwaliteit van de Alkmaarse golfbaan was deze dag geweldig. 

"Maar liefst 60 deelnemers liepen hun ronde over negen holes, onder hen een volledige flight met vrouwelijke zakengolfers waar we dit seizoen nog veel van gaan horen", aldus Ron Huiberts van Ondernemend Regio Alkmaar (ORA). "Eén van hen, Renate Roeleveld (Restaurant het Sluisje/Sterck Makelaars) sloeg de longest drive dames op hole 4. Op dezelfde hole toonde Jurre Schieving (Dutch Assets Group /Sierhuis) zijn klasse. De koker voor de longest drive heren stond op bijna 300 meter van de afslag! De neary op hole 8 was bijna goed voor een hole in one, Kees de Groot (C.A.de Groot/Koks) sloeg zijn bal op enkele centimeters van de hole waardoor iedereen na hem nagenoeg kansloos was. Schieving had ook de beste bruto score met 37 slagen, netto viel Hanny Guit (Air Spiralo/Blom) op met een prachtige 23 stablefordpunten. Bij de wedstrijd waren de scores enorm; het team van HBR van de in vorm verkerende Ruud Rooker scoorde 64 punten, maar werd slechts derde. De teams van Tijd PD/Schot/Morsch en Johanna’s Hof/Excellentum/RPA behaalden beiden 66 punten maar door een lagere handicap werd eerstgenoemde dagwinnaar. Na afloop genoten de deelnemers van een heerlijk diner met Braziliaans thema."

Uitslag

De volgende wedstrijd is op 2 september en gaat ook over negen holes. De uitslag: 1.Tijd PD/Schot/Morsch (66); 2. Johanna's Hof/Excellentum/RPA (66); 3. HBR (64); 4. Restaurant het Sluisje/Sterck Makelaars (62); 5. Dutch Assets Group/Sierhuis (61); 6. C.A.de Groot/Koks (61); 7. Vlieg B.O.G./ORA1 (59).