Werk van Jolanda Gerrmann
Werk van Jolanda Gerrmann (Foto: aangeleverd)

Alkmaarse kunst in galerie Kraayveld

Algemeen

NOORD-SCHARWOUDE -  De Alkmaarse kunstenaar Jolanda Gerrmann exposeert in galerie Kraayveld in Noord-Scharwoude. De naweeën van de plofkraak - eind 2019 - en de coronaproblemen hielden galerie Kraayeveld in Noord-Scharwoude bijna 600 dagen grotendeels op slot. Maar nu is het zover dat de galerie haar deuren weer opent met een zomerexpositie vol recente aanwinsten.

Met de nieuwe gevels, ramen en vloeren komen de kunstwerken in de expositieruimte goed tot hun recht. De voorbije weken zijn schilderijen binnengekomen van onder anderen Jaap ter Haar en Chris ten Bruggen Cate, kunstenaars van wie maar weinig werk op de markt komt. Ook nieuw zijn doeken van de Alkmaarse schilder Jolanda Garrmann en Hein Stork. Van Dirk Breed, sinds jaar en dag de populairste schilder van de galerie, biedt de galerie zes olieverfschilderijen en twee gouaches aan.

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het vroegere ABN Amro-kantoor (nu zonder de weggeblazen pinautomaten) aan de Dorpsstraat 625 in Noord-Scharwoude. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.30 uur en op telefonische afspraak.