Fraai zomerweer tijdens de ORA Golfbedrijvencompetitie.
Fraai zomerweer tijdens de ORA Golfbedrijvencompetitie. (Foto: aangeleverd)

Prachtig golfweer bij zomerwedstrijd ORA

Algemeen

ALKMAAR - Onder ideale omstandigheden werd 5 augustus alweer de vijfde ronde gespeeld van de populaire ORA Golfbedrijvencompetitie. Niet alleen de weercondities brachten de deelnemers vreugde, tevens de kwaliteit van de Alkmaarse golfbaan was op deze dag absoluut geweldig. 

“Om exact 15.00 uur startten maar liefst 60 deelnemers hun ronde over 9 holes, onder hen een volledige flight met vrouwelijke zakengolfers waar we dit seizoen nog veel meer van gaan horen”, aldus Ron Huiberts van Ondernemend Regio Alkmaar (ORA). “De longest drive dames was deze dag voor 1 van hen, Renate Roeleveld (Restaurant het Sluisje/Sterck Makelaars) sloeg een geweldige drive op hole 4. Op dezelfde hole toonde Jurre Schieving (Dutch Assets Group /Sierhuis) nog maar eens zijn klasse, de koker voor de longest drive heren stond op bijna 300 meter van de afslag! De neary op hole 8 was bijna goed voor een hole in one, Kees de Groot (C.A.de Groot/Koks) sloeg zijn bal op enkele centimeters van de hole waardoor iedereen die na hem kwam nagenoeg kansloos was. De beste bruto score was met 37 slagen zoals bijna altijd voor Jurre Schieving (Dutch Assets Group/Sierhuis), netto viel Hanny Guit (Air Spiralo/Blom) op met een prachtige 23 stablefordpunten. Bij de wedstrijd waren de scores gigantisch hoog, het team van HBR van de in vorm verkerende Ruud Rooker scoorde een prachtige 64 punten, maar dit was slechts genoeg voor de derde plaats deze dag. De toppers van deze dag waren de teams van Tijd PD/Schot/Morsch en Johanna’s Hof/Excellentum/RPA, zij behaalden beiden 66 punten maar door een lagere handicap werd het eerstgenoemde team van organisator Ron Huiberts dagwinnaar. Na afloop genoten de deelnemers van een heerlijk diner met Braziliaans thema, mede hierdoor bleef het nog lang gezellig op het mooiste terras van Nederland.”

De volgende wedstrijd is op 2 september en gaat ook over 9 holes. De uitslag: 1.Tijd PD/Schot/Morsch (66); 2. Johanna’s Hof/Excellentum/RPA (66); 3. HBR (64); 4. Restaurant het Sluisje/Sterck Makelaars (62); 5. Dutch Assets Group/Sierhuis (61); 6. C.A.de Groot/Koks (61); 7. Vlieg B.O.G./ORA1 (59).