Mooie herinneringen aan Podium onder de Boom.
Mooie herinneringen aan Podium onder de Boom. (Foto: Luciënne van der Stouwe)

Intieme concerten onder de bomen van de Hout

Algemeen

ALKMAAR - Twaalf intieme concerten, onder het monumentale groen van de Hout. Zondag 15 augustus van 13.00 tot 19.00 uur is het weer tijd voor het ‘Podium Onder de Boom Festival’ met optredens van onder meer Tim Knol en Gills.

Tim Knol treedt zondag op. (Foto: aangeleverd)

De line-up bestaat uit een mix van regionale en landelijke artiesten en nieuwe ontdekkingen. Van KY. onder de Iep, Gills onder de grote Plataan, Tim Knol onder de kastanje tot aan theater van Nina Beem onder de Kastanje. De speelbomen en tijden zien bezoekers bij binnenkomst op het festival. Naast de optredens bij de bomen heeft het festival een animatietheater, kunstactiviteit en volop lekkers om te kiezen. 

Om het festival door te kunnen laten gaan, heeft de organisatie wel aanpassingen moeten doen. Om de bezoekersstroom te reguleren zijn tickets noodzakelijk. Tickets kosten tien euro, inclusief twee drankjes en kinderen mogen voor vijf euro (inclusief limo) naar binnen. Tickets koop je hier.

Heerlijke archieffoto van Podium onder de Boom. (Foto: Rick Akkerman)

Programma

Op het programma staat onder meer Tim Knol, de Hoornse liedjessmid met oude ziel geldt al meer dan tien jaar als één van Nederlands allerbeste singer-songwriters en touwtrekker van de vaderlandse americana & rootsscene. In 2019 brachten Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat ‘Happy Hour’ uit. Opera Alaska is het nieuwe project van Moss-frontman Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten. Deze bundeling van krachten resulteert in sterke indiepopnummers met dromerige melodieën en zo nu en dan dansbare grooves. De twee muzikanten liepen elkaar in 2017 toevallig tegen het lijf in de Ikea, ontdekten een gezamenlijke liefde voor songwriting en gear en de rest is al bijna geschiedenis.

Meer informatie via www.podiumonderdeboom.nl

Tim Knol treedt zondag op.
Podium onder de Boom Festival.