Simon Borst is één van de 71 kunstenaars die tijdens de Schermer Kunstroute exposeren.
Simon Borst is één van de 71 kunstenaars die tijdens de Schermer Kunstroute exposeren. (Foto: aangeleverd)

‘Trots op de Schermer Kunstroute’

SCHERMER - Een Schermer Kunstroute met 72 exposanten op 23 locaties. ‘Dat is iets om trots op te zijn,’ zeggen Marion Leijen en Kees Paradies, die het evenement, samen met Arend Gerritsen, voor de vijfde keer organiseren. Zaterdag 21 en zondag 22 augustus wordt het naar verwachting weer druk in de Schermer.

Zaterdag 21 en zondag 22 augustus

Net als vorig jaar verwacht de organisatie in het voorlaatste weekeinde van augustus weer zo’n 3.000 bezoekers. Zij kunnen genieten van beelden, schilderijen, collages, keramiek, foto’s en textiele vormen. "Voor elk wat wils en dat is ook de kracht van onze Kunstroute", legt Marion uit. Net als vorig jaar is er een fietsroute uitgezet, zodat mensen niet alleen genieten van de kunst, maar ook van het prachtige, historische landschap van de Schermer en het Schermereiland. "We willen de mensen graag laten zien in wat voor een prachtig gebied ze terecht zijn gekomen. Daarnaast brengen we ze graag in contact met onze exposanten, die op alle locaties aanwezig zijn", aldus Kees.

Regelaars

De organisatie houdt zich opnieuw goed aan de veiligheidsvoorschriften als gevolg van de Covid-pandemie. "Een maximaal aantal toeschouwers binnen een locatie, éénrichtingsverkeer en ‘regelaars’ die de ergste drukte moeten voorkomen. We laten niets aan het toeval over."

Routefolder

De kleurige Routefolder is weer voor iedere bezoeker beschikbaar. Ze liggen klaar op alle locaties. De Schermer Kunstroute is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur en de entree is gratis. Zie ook www.clutuurplatformschermer.nl of de Facebookpagina van Cultuur Platform Schermer.