Ivy Nieuwenhuis bracht woensdagavond 19 mei dertig porties roti voor zorgmedewerkers Stichting Niko.
Ivy Nieuwenhuis bracht woensdagavond 19 mei dertig porties roti voor zorgmedewerkers Stichting Niko. (Foto: Vincent de Vries)

Dertig porties roti voor zorgmedewerkers Stichting Niko

ALKMAAR - Even niet zelf hoeven te koken, maar zorgeloos genieten van een vers gemaakte roti. Ivy Nieuwenhuis bracht woensdagavond 19 mei dertig porties roti voor zorgmedewerkers van Stichting Niko. Die namen de medewerkers van locatie de Nieuwpoort aan de Prins Alexanderstraat met veel plezier in ontvangst.

'We mogen deze groep niet vergeten'

"Ik wilde deze zorgmedewerkers graag in het zonnetje zetten", zegt Ivy, die tijdens de eerste coronagolf al vrijwillig kookte voor ouderen in de Mare. Het kookproject kreeg een vervolg en inmiddels kookt Ivy onder 'Maaltijd uit het Hart' door voor minder bedeelden. "Ik kwam in contact met een van deze zorgmedewerkers die zei dat ze het zó lekker vond om iets te bestellen om zelf even niet te hoeven koken. Door corona hebben deze medewerkers alsmaar door moeten gaan en dat is ontzettend zwaar voor ze geweest. Zorgmedewerkers kregen vooral in het begin van corona een piek aan aandacht, maar dat ebt weg, terwijl de druk op zorgpersoneel nog steeds gigantisch is. We mogen deze groep niet vergeten en daarom steek ik ze graag een hart onder de riem. Met roti natuurlijk, want roti is een maaltijd uit het hart om de ziel mee te strelen!"

Weinig bezoek

Verpleegkundige Suzy Martina van Stichiting Niko is zeer blij met de actie van Ivy. "Echt super dat ze dit voor ons doet. We hebben een heel pittige tijd achter de rug, want zowel een aantal bewoners als medewerkers raakte besmet. Van een paar bewoners moesten we zelfs afscheid nemen.

Roti is een maaltijd uit het hart om de ziel mee te strelen

Heel triest. De ouderen krijgen nog steeds weinig bezoek, maar alles wordt langzaam wel leefbaarder. Dat is wel zo fijn, al blijft het contact door de mondkapjes minder persoonlijk. Iedereen is corona echt zat, maar gelukkig lijkt het einde in zicht. Om Ivy te bedanken hebben we een bloemetje voor d'r gekocht, wat deze actie is gewoon ontzettend lief!"

Vrijwilligers

Ivy is nog op zoek naar vrijwilligers die willen bezorgen en vrijwilligers die willen assisteren bij het koken. Ook zijn donateurs nodig die de maaltijden voor de minder bedeelde Alkmaarders willen sponsoren. Wie een maaltijd wil ontvangen meldt zich aan via maaltijduithethart@gmail.com of belt 06 51503661. Meer informatie ook op de Facebookpagina van 'Maaltijd uit het Hart'. Donaties zijn welkom op NL56 KNAB 0403512204, onder vermelding van donatie maaltijd. Binnenkort start Ivy met een lowbudget boodschappentas. Deelnemers kunnen deze tas - na bestelling - ophalen bij activiteiten- en bijbelcentrum Bij de Bron, Willem Buytewechstraat 2 in Alkmaar, 072 5129195.