Ontmoetingscentrum Zuid-West.
Ontmoetingscentrum Zuid-West. (Foto: aangeleverd)

'Ontzettend blij met de hulp die we krijgen'

REGIO - Betrokken ondernemers steken vrijdag 28 mei weer de handen uit de mouwen voor maatschappelijke organisaties in de regio. De Waaier in Actie is een initiatief van stichting De Waaier en zo'n veertig afgevaardigden van ondernemend Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk voeren deze dag diverse klussen uit.

De Waaier in Actie: veertig ondernemers in touw

Doel van De Waaier in Actie is om op één dag de regio en haar bewoners een stukje mooier en gelukkiger te maken. Tijdens De Waaier in Actie worden meerdere ‘matches’ uitgevoerd die De Waaier sluit tussen een bedrijf en een maatschappelijke organisatie. Zo worden 28 mei onder meer het kippen- en geitenverblijf bij werk- en leefgemeenschap De Kleine Ark hersteld, de speeltoestellen bij Ontmoetingscentrum Zuid-West aangepakt en Esdégé Reigersdaal krijgt een moestuin.

Slechte staat

"Het kippen- en geitenverblijf was ruim achttien jaar oud en verkeerde in zo'n slechte staat dat we alles moesten slopen", zegt Marit Aardema van de Kleine Ark in Oudkarspel. "Het is al die jaren ook heel intensief gebruikt en het verblijf was dus echt aan vervanging toe. We hebben helaas zelf geen tijd om dit op te knappen en daarom zijn we ontzettend blij met de hulp die we volgende week vrijdag krijgen. Het hok wordt ook verhoogd, zodat onze cliënten bijvoorbeeld makkelijker eieren kunnen rapen."

Karin Borst van Esdégé Reigersdaal Heerhugowaard is ook ontzettend dankbaar met een aanleg van een moestuin. "Dit stukje grond werd bijgehouden door een vrijwilliger, maar die is er enige tijd geleden mee gestopt en het lukt ons niet dit zelf op te pakken. We willen heel graag een moestuin realiseren voor onze cliënten, waar we onder meer groente kunnen verbouwen om bijvoorbeeld soep van te maken. We zijn echt superblij dat hier volgend weekend een begin mee wordt gemaakt."

Ontmoetingscentrum Zuid-West is een verscholen speelplekje aan het Alkmaarse spoor aan Eikelenbergstraat 57. Een houten pand met aansluitend een omheinde speeltuin, voorzien van diverse speeltoestellen en buitenterras. Een opknapbeurt is nodig en Jaap van der Meulen is ontzettend blij dat door de hulp de buurtkinderen weer snel kunnen spelen. "De glijbaan, schommel en speelhuisjes worden opgeknapt. We gaan schuren, schilderen en houtrot repareren. Ook worden de terrasjes aangepakt, waardoor ouders weer netjes kunnen zitten."

Meer weten? Kijk op www.de-waaier.nl


Het kippen- en geitenverblijf van de Kleine Ark in Oudkarspel is inmiddels gesloopt.
Hier komt de moestuin voor cliënten Esdégé Reigersdaal.