Afbeelding

Het beste verhaal: Oud Alkmaar

Sinds 1975 geeft de Historische Vereniging Alkmaar het tijdschrift ‘Oud Alkmaar’ uit. Mag ik u erop wijzen dat deze uitgave driemaal per jaar wordt gevuld met héle boeiende, historische artikelen over onze stad en regio en deze als lid van de HVA ontvangt voor slechts 25 pietermannen per jaar..?

Wat is boeiend? In de meest recente uitgave vind je een artikel van Feyko Alkema over Bloemwijk, waar de HVA zich nu (terecht) zo druk over maakt, dat begint met: ‘Een van de oudste bewoners van Bloemwijk die vanaf 1941 in Bloemwijk woont, zakte met toiletpot en al door de vloer van de wc. Na melding van het ongeval werd haar door de woningbouwvereniging de (overbodige) vraag gesteld hoe zeker zij was dat zij door de vloer was gezakt, waarop zij het gevatte antwoord gaf: ‘Omdat het plafond steeds hoger werd’.

In de eerste uitgave van Oud Alkmaar, in oktober 1975, stelt toenmalig voorzitter J.J. Schilstra: ‘Mét het uitgeven van Oud Alkmaar, een blad voor en door leden, wordt voorzien in een belangrijke doelstelling van de HVA, namelijk het bevorderen van de studie van de plaatselijke geschiedenis.’

Oud Alkmaar is van wetenschappelijk niveau, maar ook prettig leesbaar. De redactie in 2021 bestaat uit: Ruud Kersten, Lisa Oskamp, Gery Baars, Netty Bleichrodt-Vegter en Jolanda Jansen. Afgelopen jaren leverden ook Joost Cox en Carly Misset fantastische artikelen, zoals ook bijvoorbeeld Harry de Raad, Sandra de Vries, Marlies ten Berge, Paul Post, Jan Drewes, Joop Kila en Paul Knevel.

Ik zou zeggen: word snel lid van de HVA voor slechts

€ 25,- per jaar en ontvang zo driemaal per jaar Oud Alkmaar, dat eigenlijk het drievoudige waard is. Lid worden kan via onze website. Hoe eenvoudig kan het zijn..?


Rob Marijn, HVA