'De belangrijkste boodschap die ik ouders meegeef is: Je bent niet alleen!'
'De belangrijkste boodschap die ik ouders meegeef is: Je bent niet alleen!' (Foto: Eva Zoe fotografie)

Leonie helpt ook jouw kindje slapen

SINT PANCRAS - Het is een inkoppertje, maar slapen haar eigen kinderen, Nathan van bijna drie en Mathis van 13 maanden elke nacht als roosjes? "Absoluut!", lacht slaapcoach Leonie. "Maar dat ging niet vanzelf."

In 2018 werden Leonie en haar man voor het eerst ouders van zoontje Nathan. "Na een moeilijke start kwamen we al snel in een vicieuze cirkel terecht. Nathan was een slecht slapende baby en we moesten hem continu helpen met in slaap brengen. Maar door middel van slaaptraining en coaching hebben we van onze zoon een heel goede slaper gemaakt. Niet alleen hij ging goed slapen, maar wij, als ouders, ook. Dat hadden we ondertussen ook wel echt hard nodig."

Leren slapen

In 2020 werd haar tweede zoontje geboren en ze ging ervan uit dat het slapen vanzelf wel goed zou gaan. "Ik dacht dat het slechte slapen van mijn oudste door de slechte start kwam. Maar ik kwam bedrogen uit!"

Als kindercoach specialiseerde ze zich in slaapproblematiek bij kinderen en verdiepte zich in problemen en vooral oplossingen. "De essentie die steeds terugkwam is het feit dat je je baby of kindje moet léren slapen. Net zoals je je kind later leert fietsen. Dit resulteerde in twee goed slapende kindjes, wat een energie geeft dat!"

Op zoek naar haar sterke kwaliteiten, kwam Leonie tot de conclusie dat ze als kinderslaapcoach haar kernkwaliteiten optimaal kan benutten.

Je bent niet alleen

"Met mijn analytisch vermogen bekijk ik een slaapprobleem vanuit verschillende invalshoeken. Ik houd ervan om mijn kennis over slaap over te dragen naar andere ouders en ze echt te helpen en coachen naar een goed slapend kindje. Ik merk dat er soms schaamte is, ouders hebben het idee dat ze iets verkeerd doen als het niet lukt. Het enige dat ze 'niet goed doen' is de moed opgeven! Maar de belangrijkste boodschap die ik ouders meegeef is: Je bent niet alleen!"

Succes gegarandeerd

Leonie durft te garanderen dat haar aanpak altijd werkt. "Ik werk alleen met bewezen wetenschappelijke methodes waarbij de kans van slagen 95% is. Die 5% houd ik open voor als er meer aan de hand is, een medische oorzaak voor het niet slapen bijvoorbeeld. Met mijn optimisme en daadkracht help ik jou om ook daadwerkelijk de slaapdoelen te behalen die jij voor ogen hebt voor je kindje.

Leoniecoacht.nl, tel. 06-57870043, info@leoniecoacht.nl.