Groene reporter Raoul Santibañez op het groene dak van Roger Jochems uit Sint-Pancras.
Groene reporter Raoul Santibañez op het groene dak van Roger Jochems uit Sint-Pancras. Foto: aangeleverd

Nagluren bij Duurzame Buren

Algemeen

REGIO - Het evenement Gluren bij Duurzame Buren is georganiseerd door de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. Tijdens dit evenement konden inwoners uit de regio van 20 tot en met 25 juni binnenkijken bij duurzame buurtbewoners. Voor wie het evenement heeft gemist, kan nagluren via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-alkmaar.

Groene reporter Raoul Santibañez bracht een bezoek aan zes unieke woningen in de regio Alkmaar. Comfortabel vanuit huis konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen. Van een oud arbeidershuisje met groen dak tot een nieuwbouwwoning met regenwater opslag. In de livestreams stelden kijkers vragen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur. Kijkers verkregen op deze manier informatie en tips over het duurzamer maken van de eigen woning.

Advies

Inwoners die geïnspireerd zijn geraakt en willen weten hoe zij hun woning kunnen verduurzamen, kunnen bij het Duurzaam Bouwloket terecht met al hun vragen over de juiste stappen, duurzame maatregelen en subsidies. Voor inwoners uit Bergen, Castricum en Heiloo zijn er gratis maatwerk adviesgesprekken beschikbaar gesteld door de gemeenten. 

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op door te bellen naar 072-7433956 of mail naar info@duurzaambouwloket.nl.