Art Healing Audiotour door het Stedelijk Museum.
Art Healing Audiotour door het Stedelijk Museum. Foto: Roel Backaert

Tentoonstelling Weids in Stedelijk Museum

Algemeen

ALKMAAR - Stedelijk Museum Alkmaar biedt tijdens de zomermaanden ontspannende activiteiten bij de tentoonstelling Weids. De expositie is een ode aan het Noord-Hollandse landschap en is te zien tot en met 22 augustus. De activiteiten bestaan uit workshops, wekelijkse rondleidingen en een Art Healing Audiotour.

Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus laat bezoekers uit de dagelijkse drukte stappen om met aandacht bij kunst aanwezig te zijn. Deze stilteactiviteit nodigt uit om op een andere manier naar kunst kijken. Mindful kijken naar kunst heeft een positief effect op lichaam en geest. Deelname bedraagt 8 euro en vindt plaats op 25 en 31 juli, 7 en 8 augustus. 

Anders Kijken-rondleiding

Elke woensdagmiddag kan jong en oud aansluiten bij een gratis Anders Kijken-rondleiding onder leiding van een museumdocent. Leer anders naar kunst te kijken en zie dingen die niet eerder waren opgevallen.

Art Healing Audiotour

Leg een mindful parcours af door het museum met de Art Healing Audiotour, bedacht door kunstenaarscollectief Circus Andersom. Dit collectief heeft een lichtvoetige maar ook serieuze en geruststellende audiotour ontwikkeld, waarmee de bezoeker door het museum wordt geleid. Luisteraars worden aangespoord om zelf intuïtief kunstwerken uit te kiezen om er vervolgens langer bij stil te staan en een connectie aan te gaan. Daarmee is de tour voor iedere bezoeker elke keer anders. 

Meer informatie op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl.