De bewoners van BuitenZorg genieten van hun tijdelijke minimuseum.
De bewoners van BuitenZorg genieten van hun tijdelijke minimuseum. (Foto: aangeleverd)

Kunstwerken in de binnentuin van BuitenZorg

Algemeen

Kunstwerken in de binnentuin van BuitenZorg

ZUID-SCHARWOUDE – De Museum Plus Bus brengt kunst uit Nederlandse musea naar ouderen toe. Tot en met 26 juli staan er kunstwerken tentoongesteld in de binnentuin van BuitenZorg. 

Iedereen is welkom in het minimuseum

De kunstwerken die te bewonderen zijn: Amo te Ama me van Sir Lawrence Alma-Tadema (locatie Fries museum), Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan (locatie Kunstmuseum Den Haag), Dansende Volendammer van Willy Sluiter (Zuiderzeemuseum) en Benjamin Willem Blijdenstein van Christina Alida Blijdenstein (locatie De Museumfabriek). 

Museumdocent aanwezig

Dit ‘minimuseum’ is er niet alleen voor de bewoners van BuitenZorg maar voor iedereen die het leuk vindt om te komen kijken. 

De binnentuin is open van 09.00 tot 17.00 uur en op 15 juli van 15.00 tot 16.30 uur is er een museumdocent aanwezig om meer te vertellen over de stukken die er staan. 

Voor kwetsbare ouderen is er tijdens de coronaperiode voor velen weinig activiteiten geweest. Een uitje naar een museum zat -en zit- er voor de meesten dan ook niet in. Daarom heeft AristoZorg de hulp van de Museum Plus Bus ingeschakeld. BuitenZorg is de beschermd wonen locatie van AristoZorg in Zuid-Scharwoude. De Museum Plus Bus wordt medemogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en hierbij wordt rekening gehouden met alle veiligheidsmaateregelen. De gezondheid van bewoners staat voorop.