Namens de gemeente ondertekent wethouder John Does (r), vanuit Pro6 Vastgoed ondertekent Bas Verlaan.
Namens de gemeente ondertekent wethouder John Does (r), vanuit Pro6 Vastgoed ondertekent Bas Verlaan. (Foto: Theo Annes)

Overeenkomst startsein voor bouw Waarder Eiland

Algemeen

HEERHUGOWAARD -  De gemeente Heerhugowaard en projectontwikkelaar Pro6 Vastgoed ondertekenden op donderdag 15 juli de exploitatieovereenkomst die de bouw van 76 nieuwe woningen mogelijk maakt. De woningen komen op het voormalig Klaas Groen terrein in de Vaandel Zuid.

De woningen komen op het voormalig Klaas Groen terrein in de Vaandel Zuid 

Ruim de helft van deze woningen zijn betaalbare koopwoningen tot circa €250.000,- v.o.n. Hiermee wordt voorzien in de grote behoefte en door de zelfbewoningsplicht worden de woningen ook verkocht aan de doelgroep waarvoor de woningen ook daadwerkelijk bestemd zijn. De start van de ontwikkeling is voorzien begin 2022, oplevering naar verwachting medio 2023. Betaalbaar

Vraag naar betaalbare woningen is groot

De vraag naar nieuwe betaalbare woningen is groot. Heerhugowaard versnelt bouwprojecten waar dat kan. Samen met projectontwikkelaars en andere partijen wordt er hard gewerkt aan de realisatie van passende en betaalbare woningen. Eén van deze projecten betreft het ‘Waarder Eiland’. Er worden 20 appartementen en 20 rijwoningen gebouwd uit in de betaalbare categorie. Dit wordt aangevuld met rijwoningen, tweekappers, levensloopbestendige woningen en enkele vrijstaande woningen in de vrije sector. Pro6 Vastgoed verwacht eind van dit jaar de verkoop op te kunnen starten. Geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden via de website www.waardereiland.nl

Landelijke sfeer

De sfeer van de wijk en vormgeving van de woningen komt overeen met het beeldkwaliteitsplan De Vaandel Zuid, een groene en waterrijke wijk met een landelijke sfeer. Er zijn meerdere mogelijkheden voor een ‘rondje om’, ook in aansluiting op Hugo’s Tuin en de bestaande bebouwing aan de Middenweg. De woningen worden zonder gasaansluiting gerealiseerd en deze worden aangesloten op het warmtenet van HVC. 

‘Gevelklaar’ concept 

Pro6 Vastgoed zet ook verder in op innovatie en versnelling. Om de woningen versneld te kunnen bouwen, wordt een deel van de woningen in het een innovatieve ‘gevelklaar’ concept gerealiseerd. Hierbij worden fabrieksmatig compleet afgewerkte gevels inclusief kozijnen aangeleverd op de bouwplaats.