Afbeelding
(Foto: )

Meer dan 500 leerlingen volgen masterclasses op het DBC

Algemeen

VOLENDAM - Toekomstgericht onderwijs vind je op het Don Bosco College, dat hebben meer dan 500 leerlingen uit groep 8 afgelopen week mogen ervaren. Tijdens de verschillende masterclasses stonden onderzoekend leren en technologie centraal, op zowel vmbo, havo als vwo-niveau. Onder andere de Koningsspil uit  Oosthuizen, de Trimaran en de Piramide uit Edam kwamen op bezoek bij het Don Bosco. 

 Tijdens de masterclass Wetenschap werd sterrenonderzoek gedaan en maakte ieder een eigen vuurwerkfontein. In het biologielab was onderzoek aan onze slang voor sommigen nog iets te eng, ze gilden het al uit bij onze regenwormen. Toekomstige elektromonteurs hoefden zich niet te vervelen. Na een korte instructie over spanning en stroom, mochten ze een eigen schakeling bouwen en testen. 

De grappige robotjes dansten of vochten vervolgens tegen elkaar. Ook Cambridge Engels, Zorg & Welzijn, Project & Maakonderwijs, Duits, Nederlands, Wiskunde, Aardrijkskunde en Kunst gaven masterclasses waarbij leerlingen in de actieve houding bleven zitten. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding