Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Bruut ft. Anton Goudsmit in Mahogany Hall

Algemeen

EDAM - Bruut en Anton Goudsmit staan zaterdag 13 november in Mahogany Hall, Edam. De muziek van Bruut wordt omschreven als superjazz, een term die de bandleden ook zelf graag gebruiken.

Hun muziek overstijgt jazz door dat zij surfrock, boogaloo, hardrock en andere soorten muziek in hun nummers verwerken. Het resultaat is een energiek, hard en gedreven bandgeluid waarop het moeilijk is om je voeten op de grond te houden. 

Dat jazz is bedoeld om te dansen, bewijzen deze vier heren.

Onlangs bundelde de best geklede band uit Nederland (Esquire Magazine, 2016) de krachten met gitarist Anton Goudsmit en brachten ze een eerbetoon aan de surfgitaar uit: BRUUT & Anton Goudsmit Go SURFING!

Jazz

Anton Goudsmit is een Nederlandse jazzmusicus. Hij is bekend geworden als gitarist van New Cool Collective en The Ploctones. Goudsmit studeerde in 1994 summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam.

Wervelwind van creativiteit

Hij manifesteert zich al meer dan 30 jaar als een waar podiumbeest en talloze muzikanten en groepen doen een beroep op deze wervelwind van creativiteit. “Anton is one of a kind”. 

Bezetting

Bezetting:  Maarten Hogenhuis - sax, Folkert Oosterbeek - hammond,  Thomas Rolff - contrabas, Felix Schlarmann - drums, Anton Goudsmit - gitaar.

Meer info

Jazzclub Mahogany Hall is te vinden aan de Zeevangsdijk 7 in Edam (Paviljoen De Zuiderzee). Tel: 0299-676394.  Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur, toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren is noodzakelijk. Dit kan via  k.roskam@hetnet.nl - of 0299 - 372979 of via  f.bakker01@quicknet.nl - of 0299 - 372249. Zie ook  www.mahoganyhall.nl