De familie Teerhuis heeft het beste weidevogelbedrijf van Laag Holland.
De familie Teerhuis heeft het beste weidevogelbedrijf van Laag Holland. (Foto: Pep )

Familie Teerhuis uit Marken wint Gouden Grutto Pul 2021

Algemeen

MARKEN - De familie Teerhuis uit Marken heeft de ‘Gouden Grutto Pul trofee 2021’ gewonnen. Zij hebben de prijs gewonnen omdat zij met hun bedrijf heel compleet bezig zijn met natuur en hard werken aan de biodiversiteit, voor zowel de weidevogels als voor hun eigen bedrijf.

Beste weidevogelbedrijf van Laag Holland

De ‘Gouden Grutto Pul trofee’ wordt jaarlijks uitgereikt door het boerencollectief Water, Land & Dijken. Dit jaar waren er twee genomineerde bedrijven. Beide zijn aangedragen door weidevogelvrijwilligers en vervolgens genomineerd door de jury. Wolmet Teerhuis-Uithuisje nam dinsdagavond de Gouden Grutto Pul trofee in ontvangst. “Ik was heel erg onder de indruk dat ik genomineerd was. Maar de eer gaat eigenlijk vooral naar de vrijwilligers omdat die zich gigantisch inzetten en er eigenlijk nog meer werk voor doen dan ik”,  aldus mevrouw Teerhuis-Uithuisje.

Dertig jaar

De familie Teerhuis is al ruim dertig jaar met weidevogels bezig. Ze vinden het dan heel leuk dat de ‘veldzoekers’ ons genomineerd hebben. Veldzoekers zijn diegene die de eieren zoeken van de vogels. De familie wil dan ook alle oud en huidige veldzoekers bedanken voor hun enthousiaste inzet voor de weidevogels de afgelopen jaren en ook voor toekomstige jaren.

Nominatie

Voor de Gouden Grutto Pul trofee kan je meerdere keren worden genomineerd, maar je kan de trofee maar één keer winnen.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Familie Teerhuis uit Marken.
Gouden Grutto Pul trofee 2021 is voor de familie Teerhuis.