Afbeelding
(Foto: Roger Cremers)

Zit uw kind in groep acht?

PURMEREND - Zit uw kind in groep acht? Dan gaat u binnenkort samen met uw kind op zoek naar een middelbare school. De Purmerendse ScholenGroep heeft voor u en uw kind veel mogelijkheden om onze scholen goed te leren kennen en geeft graag antwoord op uw vragen.

Meeloopdagen voor groep 8 leerlingen

Tijdens de meeloopdag krijgt uw kind op een middag drie verschillende lessen. Elke les in een ander lokaal en met een andere docent. Op het SG Gerrit Rietveld bijvoorbeeld, gaat dat zo: Na een gezamenlijke start in de aula leren de kinderen bij de eerste les een lekkere pizza bakken, maar ook hoe ze deze pizza goed kunnen verkopen. In een techniekles mogen de kinderen metaal buigen en houtbewerken. Bij biologie bekijken de kinderen allerlei dingen door een microscoop. U kunt uw kind aanmelden voor de meeloopdagen van SG Gerrit Rietveld en de andere scholen via de websites van de scholen. 

Voorlichting

De Purmerendse ScholenGroep organiseert, in samenwerking met andere scholen uit de regio, vier voorlichtingsavonden voor ouders. Op 16 en 18 november is de avond in het Jan van Egmond Lyceum en het Da Vinci College. Scholen die de niveaus vmbo, mavo, havo en vwo aanbieden, presenteren zich deze twee avonden. Op 23 en 25 november kunt u de scholen die praktijkonderwijs, ISK en vmbo aanbieden beter leren kennen. De avonden starten om 18.30 en eindigen 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Open Huis

Elke school organiseert ook een open huis. De data ziet u op de poster in deze krant. Nu al rondkijken in de scholen kan via de Online Open Dag, die elke school van de Purmerendse ScholenGroep op haar website heeft staan. 

Meer info

Voor meer informatie over – en een overzicht van - de meeloopdagen, voorlichtingsavonden en de (online) open dagen ga naar www.psg.nl.