Nadat Jetze Plat de cheques met de hoogste bedragen overhandigde feliciteerde Rabobank-directeur Eric Zwart de vertegenwoordigers.
Nadat Jetze Plat de cheques met de hoogste bedragen overhandigde feliciteerde Rabobank-directeur Eric Zwart de vertegenwoordigers. (Foto: Han Giskes)

Veel cheques RaboClubSupport voor Volendam

PURMEREND/VOLENDAM - Vanzelfsprekend was het maandagavond een Rabobank-feestje. Vertegenwoordigers van 188 clubs in deze regio zaten in de grote zaal van theater de Purmaryn om in het kader van RaboClubSupport een cheque in ontvangst te nemen. Vanuit dit initiatief geeft Rabobank Waterland en Omstreken dit jaar in totaal € 100.000,- terug aan de (regionale en lokale) maatschappij. En dat mag best uitgebreid worden gevierd. Met de bank als de gulle gever en de sportclubs, culturele organisaties en maatschappelijke instellingen als de grote winnaars. Chapeau voor alle  inwoners van Purmerend en omgeving die de afgelopen weken gestemd hebben op hun favoriete club of vereniging.

Waar alle vertegenwoordigers op het sein van Eric Zwart, directeur van de Coöperatieve Rabobank Waterland en Omstreken, de envelop met het toegezegde bedrag mochten openen, troffen de aanwezigen van Stichting Carmar, RKAV Volendam en Handbalvereniging Volendam een groot vraagteken aan. Vervolgens werden ze op het podium geroepen, om van meervoudig Nederlands-, Europees-, Wereld- en Paralympisch kampioen Jetze Plat cheques in ontvangst te nemen van respectievelijk € 3.742,78, € 3.830,71 en € 2.361,22. Eerder op de avond kreeg een delegatie van zwembad Waterdam uit Volendam de originaliteitsprijs in de vorm van een cheque ter waarde van € 250,-. Dit als extra aanmoediging voor de jaarlijkse organisatie van een tentenkampweek voor schoolkinderen van groep 8.

"Dankzij RaboClubSupport versterken we het verenigingsleven"

“Het is fantastisch om elkaar weer te ontmoeten en de lokale bestuurders te complimenteren met hun vrijwilligerswerk voor de clubs. Zij zijn het cement van onze samenleving”, aldus Eric Zwart. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. Iedereen verdient een club en het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Dat werd nog eens extra duidelijk tijdens het interview van Hans van Egdom (van NOC*NSF) met Jetze Plat, viervoudig paralympisch kampioen op de triathlon en wielersport. Plat gaf aan veel steun te hebben ondervonden van de lokale vereniging en zijn naaste omgeving om zijn doel te bereiken. De sympathieke sporter was net terug uit Hawait waar hij een succesvolle editie van Ironman had volbracht. Er was geen spoortje van vermoeidheid te bespeuren bij de man die de afgelopen jaren velen versteld heeft doen staan. Ook op vragen vanuit de zaal gaf Plat heldere antwoorden. Hij verstelde in ieder geval door te gaan tot en met de Spelen van 2024 in Parijs. "Daarna ga ik alles eens op een rijtje zetten."

Geld en kennis

Rabo ClubSupport houdt meer in dan deze financiële bijdragen. Het partnerschap van Rabobank met NOC*NSF biedt clubs ook kennis en netwerk via workshops, masterclasses en één-op-éen-begeleiding. Bij de aanmelding voor Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis en netwerk. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk ingeschreven. Bij Rabobank Waterland en Omstreken hebben 188 verenigingen zich aangemeld met een hulpvraag. Tot en met 25 oktober konden leden van Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging en hun bestedingsdoel. Totaal is een bedrag van € 100.000 verdeeld in de regio.

         

Meervoudig Nederlands-, Europees-, Wereld- en Olympisch kampioen Jetze Plat wordt ondervraagd.
De dames van De Zonnebloem afdeling Zeevang waren wat blij met het bedrag van iets meer dan duizend euro.