Afbeelding
(Foto: archief)

Kazen Henri Willig in de prijzen

REGIO - Henri Willig’s kazen vallen internationaal in de smaak. De kazen van Willig ontvingen drie prijzen tijdens de International Cheese and Dairy Awards (ICDA) in Engeland. De recent op de markt gekomen Smokey Gouda kaas van  Willig, won niet alleen goud maar ook de John Davidge Perpetual Trophy voor Best Smoked Cheese. 

Daarnaast viel ook de Henri Willig Biologische Hollandse Geitenkaas Fenegriek in de prijzen. Een fantastische start voor de nieuwste aanwinst van Henri Willig, de Smokey Gouda. De kaas is bekroond met een gouden award in de categorie ‘kaas en cheddar met rooksmaak’. Als kers op de taart heeft de Henri Willig Smokey Gouda ook de John Davidge Perpetual Trophy gewonnen voor ‘Best Smoked Cheese’ in meerdere categorieën. 

“We zijn ontzettend trots dat onze Smokey Gouda zo goed is beoordeeld tijdens de ICDA, de kaas is met zorg ontwikkeld om de beste smaakbalans te creëren, we maken daarbij gebruik van rookaroma uit 100% natuurlijk gecondenseerde en gezuiverde rook. We hebben de Smokey Gouda recentelijk op de markt gebracht en we hadden ons geen betere start kunnen wensen” Aldus Wiebe Willig, algemeen directeur bij Kaasmakerij Henri Willig.

De Henri Willig Biologische Hollandse Geitenkaas met Fenegriek heeft in de categorie Beste Nederlandse Kaas de zilveren award gewonnen. Het gaat om een Gouda-stijl geitenkaas gecomplementeerd met verse fenegriekkruiden, zonder onnodige toevoegingen. De kaas is gemaakt van volle melk afkomstig van de biologische melkveehouderijen van Henri Willig.