Afbeelding
(Foto: )

Acquarellen en collages van Hayo Riemersma

EDAM - Hayo Riemersma exposeert aquarellen, collages en tekeningen onder de titel: ‘Odyssee in beeld’. Een actuele, beeldende en tegelijk poëtische verwerking van de Odyssee, Homerus’ relaas van de zwerftocht over zee van de Griekse held Odysseus. En van zijn uiteindelijke thuiskomst op het eiland Ithaka. Een 21ste eeuwse visie op een 3000 jaar oud gegeven. In betoverende beelden drukt hij niet zozeer uit wat Homerus zegt, maar wat hij ons dóet.

De getoonde werken maken deel uit van een eigentijdse bewerking van de Odyssee: ‘Goden kunnen toveren’, geschreven door Kees van der Plas.

Odyssee in beeld

Bijzonder is, dat het een samenwerkingsproject betreft van drie Edammers die allen wonen of werken aan de Voorhaven te Edam: beeldend kunstenaar Hayo Riemersma, auteur Kees van der Plas (vroeger huisarts in Monnickendam), en Ron Smit van uitgeverij LM Publishers, die bereid was het boek te realiseren.

Lezing 

Op 16 oktober om 16.00 uur is er een lezing bij EXP.23.EDAM. Hayo Riemersma en Kees van der Plas vertellen over de totstandkoming van het boek en van de tentoonstelling. Reserveren kan via onderstaand mailadres. QR-code verplicht. Maximaal 15 personen.


Odyssee in beeld, 2 t/m 24 oktober 2021, donderdag t/m zondag van 14.00 – 18.00 uur (of op afspraak) bij  EXP.23.EDAM / art & design, Nieuwehaven 23, 1135 VJ Edam.  Info en/of reserveren via pietknook@xs4all.nl of telefonisch: 0622108690.