Mw. Wiepke van Erp-Taalman-Kip.
Mw. Wiepke van Erp-Taalman-Kip. (Foto: Evert Ruis)

Museumboot De Zwerver officieel geopend

Plan je bezoek via de website

EDAM - De komst van museumboot 'De Zwerver' van kunstenaar Nieuwenkamp naar Edam werd, afgelopen weekend, groots gevierd . Het Kapiteinskoor gaf zaterdag een optreden met Nederlandstalige zeemansliederen. En zondag gaf de achterkleindochter van W.O.J. Nieuwenkamp een lezing waarmee ze het publiek in woord en beeld meenam naar de wondere wereld van Nieuwenkamp en zijn liefde voor Edam. 

Van 9 t/m 24 oktober is de museumboot dagelijks gratis te bezichtigen- met dank aan de gemeente Edam-Volendam-evenals de tentoonstelling ‘Zwervend verwerf ik’ in het Edams Museum. De Zwerver is een uniek historisch woon- en atelierschip uit 1900 ontworpen door kunstenaar Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp. Het woon- en atelierschip is uniek in zijn soort. Zo uniek dat er van dit type schip en van deze inrichting er maar één op de hele wereld bestaat.  

Wil je het schip bezoeken? Plan je bezoek dan via de website www.cultuuredamvolendam.nl Tik in de zoekbalk in: 'museumboot De zwerver' of 'tentoonstelling zwervend verwerf ik'. Vervolgens klikken op de link en dan kun je reserveren. Als je in het museum bent en je ad hoc wil aanmelden voor een rondleiding op het atelierschip, dan kan dat via een telefoonnummer dat in het museum wordt gegeven. In het museum zelf wordt het schilderij ‘Slecht gehumeurd' door Nicolaas van der Waay getoond. Daarnaast wordt een vrouwen- en kinderkostuum van de Volendamse dracht getoond en zal de tuin geopend zijn. Deze combinatie van schilderij, kleding en locatie zullen een inspiratiebron vormen voor de projecten ‘Artist in Residence' en ‘Scholar in Residence'.