De handhaving was duidelijk in beeld op Marken afgelopen weekend.
De handhaving was duidelijk in beeld op Marken afgelopen weekend. (Foto: Pep)

Handhaving duidelijk in beeld op Marken

MARKEN - Om de drukte op Marken in goede banen te leiden waren er zondag vier boa's actief op het schiereiland. Dit naar aanleiding van reacties en vragen van inwoners van Marken over de drukte van de week ervoor.

Voorspelling was dat het zondag redelijk weer zou gaan worden en dat het dus toch weer druk zou gaan worden op Marken. De inzet van de gemeentelijke handhaver was daarom op zondag verdubbeld. Handhaving heeft vooral gelet op het parkeren; dat bezoekers bij een vol parkeerterrein niet het dorp inrijden. De boa's moesten de bezoekersstroom in de haven en op de dijk in goede banen leiden en ze hebben uiteraard gelet op het handhaven van de covidregels. De weersomstandigheden waren goed en daardoor kwamen zondag vele bezoekers naar Marken. Een deel van de bezoekers moest vanwege een vol parkeerterrein rechtsomkeer maken.

Deel van bezoekers moest Marken verlaten

Voor bewoners werden er een aantal parkeerplaatsen vrijgehouden. Het binnenkomend verkeer op Marken werd door een lus geleid waarna men vervolgens het parkeerterrein op kon rijden. Als het parkeerterrein vol was dan werd er een verkeerspion geplaatst.

Bezoekers die het parkeerterrein niet op konden rijden moesten Marken weer verlaten.

Tekst en beeld: Pep/www.markernieuws.com

Een vol parkeerterrein op Marken