De winkel is geheel verbouwd.
De winkel is geheel verbouwd. (Foto: aangeleverd)

Banketbakkerij Mastenbroek weer open

MONNICKENDAM – “Het is gelukt. We did dit! Vrijdag 29 januari hebben we onze prachtige, ruime vernieuwde banketbakkerij Mastenbroek geopend aan het Noordeinde. Het was een bizar en snelle klus, die verbouwing”, maar we zijn er erg trots op dat het is gelukt”, vertelt Antoinette. Het resultaat is een prachtige, ruime en lichte winkel. Dat betekent dat iedereen weer terecht kan op het vertrouwde adres voor het lekkere brood, banket en chocolade. Even een terugblik op de razendsnelle verbouwing…

“Het is gelukt. We did it!”"We zijn heel erg trots op onze vernieuwde, ruime en lichte winkel."

“Na een half jaar van voorbereidingen treffen zoals kleuren en materialen uitzoeken konden wij 16 januari aan de gang. De winkel op Noordeinde 36, Boutique Carin, werd in gereedheid gebracht om te fungeren als tijdelijke winkel. De etaleur kwam de boel opleuken en afdichten. De tijdelijke koelvitrine werd gebracht vanuit Purmerend en de koeken en chocolade werd overgebracht. De winkel Noordeinde 38 was klaar voor verbouwing!”, vertelt Antoinette.

De gehele winkel moest leeg. “En wat heb je dan toch in de loop van de tijd veel spullen verzameld. Om 5 uur die middag lieten wij, met het ‘end in de bek’ een nagenoeg lege winkel achter. De sloopploeg kon er in.” Dit resulteerde, “met dank aan een paar stoere hardwerkende jongens”, en niet te vergeten met het werk van Gerard zelf, in een volledige gestripte locatie. “Paniek bij dit beeld”, aldus Antoinette. “Want zou dit allemaal wel goed en op tijd af komen. De vloeren, wanden, plafond alles was er uit gehaald in een razend tempo! Vrij snel kon er al weer wat opgebouwd worden, de vloer en het plafond kwamen er als eerste in en die aanblik gaf toch wel beetje vertrouwen dat het allemaal goed zou komen.”

Intussen werd achter de schermen hard doorgewerkt en kon men dankzij de behulpzame buurvrouw van Boutique Carin, toch nog brood en lekkers kopen. “Het was druk en hectisch. Nieuwe tafels en stoelen geregeld, een nieuwe bake off oven, en wel 100 keer naar de bouwmarkt, want er was elke keer weer iets nieuws nodig.”

Het plaatsen van de nieuwe gebakvitrine had ook wel wat voeten in de aarde. “Het voorraam moest eruit! Want de vitrine paste anders niet door de ingang. Tevens werden de ramen vernieuwd en moesten alle dorpels worden verangen. Kortom, het was een hele klus, maar we zijn erg trots. Ook fijn om te horen dat onze klanten hebben meegeleefd. De moorkopactie werd goed ontvangen en we zijn blij met alle bloemen en kaarten. Bedankt! We zijn er weer klaar voor!”, aldus Antoinette en Gerard.

Even goed aan de schoonmaak.