Onder volmaakte weersomstandigheden hield de Stichting Huis aan het Water afgelopen zaterdag haar tweede Challenge4Life Obstacle Run.
Onder volmaakte weersomstandigheden hield de Stichting Huis aan het Water afgelopen zaterdag haar tweede Challenge4Life Obstacle Run. ((Foto: Ria Houweling))

Challenge4Life brengt 28.000 euro op

Algemeen

MONNICKENDAM - Onder volmaakte weersomstandigheden hield de Stichting Huis aan het Water afgelopen zaterdag haar tweede Challenge4Life Obstacle Run. Vorig jaar kon de Challenge door corona helaas niet doorgaan, maar deze keer was de benefiet-hindernisloop, met 275 deelnemers en een totaalopbrengst van ruim 28.000 euro, opnieuw een groot succes.

Het evenement is samen met Team Sportservice Zaanstreek/Waterland en de Nederlandse Politie Sportbond georganiseerd. En werd mede mogelijk gemaakt door zeer gewaardeerde sponsorbijdragen in geld en natura van zo’n 25 bedrijven en door de hartverwarmende inzet van maar liefst 70 vrijwilligers. Met veel plezier hebben de deelnemers het parcours van 2 kilometer door lopen en zestien hindernissen overwonnen  De meest sportieve en/of fanatieke deelnemers liepen het parcours meerdere keren – sommigen zelfs vijf en een enkeling maar liefst zes keer!

Alles bij elkaar bracht de Challenge4Life maar liefst ruim 28.000 euro op! Mede dankzij het Nationaal Fonds tegen Kanker. Zij hebben de eerste 10.000 euro verdubbeld! De vrijwilligers werden voorzien van een tas met broodjes, fruit, iets te drinken en iets te snoepen. Dit werd allemaal verzorgd vanuit de Bolder in Monnickendam. De Waterlandse Uitdaging heeft deze tas georganiseerd met sponsoring van diverse bedrijven in de regio; met dank aan Knook Groente en Fruit, Gutter, Plus, Keurslager Leo Spronk, De Peperbloem en Rabobank Waterland.  ”Stichting Huis aan het Water wil alle alle deelnemers, vrijwilligers en sponsorende bedrijven, Nationaal Fonds tegen Kanker en de Waterlandse Uitdaging bedanken voor hun bijdrage en inzet. De fantastische opbrengst gaat helpen om door te kunnen gaan met het opvangen, begeleiden en ondersteunen van mensen met kanker en hun naasten!”, aldus woordvoerder Tanja van den Berg. 

Bekijk de foto’s van de Challenge vandaag op pagina 5 in Ons Streekblad.

Een deel van het team van de Bolder en de Waterlandse Uitdaging.