Kitty en Frits
Kitty en Frits ((Foto: aangeleverd))

Frits Dix: “Trots op mijn zus, op het inloophuis en alle bezoekers die er troost vinden”

Algemeen

PURMEREND - Frits Dix is ambassadeur van het Inloophuis WIJ | Allemaal. Hieronder vertelt hij waarom dit zo belangrijk voor hem is.

‘’Mijn eerste contact met het inloophuis is van zeker 10 jaar terug, toen ik voor het inloophuis geld had opgehaald tijdens een sponsorloop. Ik was gelijk ‘gepakt’ door de warme sfeer en de mooie ideeën achter dit initiatief. Gezien de groei van het huis is het duidelijk dat er een grote behoefte is aan een plek waar (ex) kanker patiënten en familieleden kunnen samenkomen om ervaringen en gevoelens te delen en samen af en toe een traantje te laten.

Ik ben altijd weer onder de indruk van de gedrevenheid en het enthousiasme van al die vrijwilligers die dag in dag uit hun steentje bijdragen en uiteraard de directie die met een aantal vaste en fanatieke vrijwillige collega’s het huis voortduwen en de een na de andere mooie activiteit op de agenda weten te krijgen. Er staat nu een goed bestuur dat met raad en daad een nog steviger fundament onder het huis weet te zetten.

Ik ben er trots op om tot het actieve clubje van ambassadeurs van dit prachtige initiatief te horen. Niet alleen doen we ons best om donateurs aan te trekken, maar laten ook de handen wapperen en ondersteunen het activiteiten team bij de organisatie van verschillende projecten.

Voor mij kreeg de relatie met het inloop huis een nog veel diepere betekenis toen mijn lieve zus Kitty een aantal jaren terug getroffen werd door kanker. Zij vond in het inloophuis de attentie en het warme bad waarnaar ze op zoek was. De afgelopen jaren vond zij een paar dagen per week de weg naar het inloophuis.

Helaas mocht zij de strijd tegen de ziekte niet overwinnen, nadat zij eind van het jaar Corona opliep waartegen haar verzwakte lichaam niet bestand was, overleed Kitty op 10 december op de Covid afdeling van het Dijklander ziekenhuis.

Kitty heeft wel bij het inloophuis een mooie activiteit als aandenken achtergelaten, de ‘Kitty Walk & Talk’ , een mogelijkheid om even heerlijk te wandelen en te babbelen. Ter nagedachtenis aan Kitty houden we deze loop in ere en doen we dit jaar twee afstanden. Verdere gegevens volgen nog nu het ernaar uitziet dat met alle versoepelingen we de wandeltocht ook definitief door kunnen laten gaan.

Ben heel trots op mijn zus, trots op het inloophuis en trots op alle bezoekers die daar troost en steun vinden.”

Frits Dix

Kitty’s Walk & Talk

Wil je meelopen op 25 september in deze vierde editie van de Kitty’s Walk & Talk? Kijk dan op https://www.wij-allemaal.nl/aanbod/kitty-s-walk-talk-2021 Hier vind je alle informatie en kun je je aanmelden voor deze bijzondere wandeltocht waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Inloophuis WIJ | Allemaal.