Naast dominee Mirjam Sloots doen fluitiste Erica Vogel, organist Dub de Vries, zanger Peter Schoon, dichteres Marlou Visser en 'kerstengel' Atef Abdalla mee aan de Kerstnachtdienst 'een engel op je pad'.
Naast dominee Mirjam Sloots doen fluitiste Erica Vogel, organist Dub de Vries, zanger Peter Schoon, dichteres Marlou Visser en 'kerstengel' Atef Abdalla mee aan de Kerstnachtdienst 'een engel op je pad'. (Foto's: aangeleverd)

Muzikale toppers én engelen op je pad in online Kerstnachtdienst De Ontmoeting

Uitgaan

ZAANDIJK – Ons lieve leven ligt grotendeels stil door de lockdown maar wat nog wel door kan gaan zijn de online kerstnachtdiensten. Een mooi moment om ons hart te laten verwarmen met mooie woorden is mogelijk op vrijdag 24 december bij De Ontmoeting in Zaandijk. 

“We hebben het geluk dat iedereen die aan de dienst meedoet, ook in de middag beschikbaar was. Want voordat alles ’s avonds dicht moest, hadden we al de kerstnachtdienst naar de middag verplaatst om toch wat mensen de kans te bieden de dienst mee te maken. Nu wordt het een volledige onlinedienst. Die begint vrijdag 24 december om 21.45 uur en is te zien via de stream op www.deontmoetingzaandijk.nl”, licht dominee Mirjam Sloots toe. Of via www.kerkdienstgemist.nl, toets in ‘Zaandijk’ in en klik ‘zoek’.

Wees niet bang. Je staat er niet alleen voor

Aansluitend op het thema van de kerstnachtdienst ‘een engel op je pad’ hield De Ontmoeting een actie waarin je onbezoldigd wat kon doen voor de medemens die het niet zo goed heeft.

“De oproep in het Zaans Stadsblad en de eigen gemeente heeft veel mooie dingen opgeleverd. Zaankanters lieten hun hart spreken en gaven de boodschap ‘je staat er niet alleen voor’ concreet gestalte in hun acties. Met de engelenactie willen we de boodschap van bemoediging tastbaar maken. Concreet en niet zweverig. Je kunt het leven van de ander verlichten door af en toe een engel voor de ander te zijn. In Bijbelse context staat een engel op je pad voor ‘er gaat iets moois gebeuren. Wees niet bang. Je staat er niet alleen voor’. Wist je dat er in de Bijbel 365 keer ‘wees niet bang’ staat? Een boodschap van hoop voor elke dag in het jaar.”

Muzikale toppers

Aan de kerstnachtdienst doen, naast bemoedigende woorden in de overdenking door Mirjam Sloots, echte muzikale toppers mee. Zo beroert fluitiste/zangeres Erica Vogel zeker het hart met haar optreden. 

Zing voluit mee met zanger Peter Schoon die lekkere kerstnummers ten gehore brengt terwijl Dub de Vries als orgelvirtuoos voor de begeleiding zorgt. Dichteres Marlou Visser geeft sfeer in woorden van kracht terwijl er een speciale rol is weggelegd voor Ataf Abdalla als dansende kerstengel. Een optreden om letterlijk stil van te worden, zo teer, imponerend en bijzonder.


Topviolist Robert Cekov.

En of dat niet genoeg is zal Robert Cekov het – online – publiek in de ban houden met zijn schitterende vioolspel. Sinds 1990 werkt hij als eerste tutti violist bij Het Ballet Orkest in Amsterdam. Robert is concertmeester bij Amsterdam Festival Orchestra en heeft zijn Ichtus en Bach strijkkwartet.

Plakboek van Geluk

Na de kerstnachtdienst van vrijdag kun je ook online de belevenissen van de familie Geluk bekijken. Met kerst bekijken ze altijd samen het plakboek van Geluk.


De familie van Geluk zoekt geluksmomenten. 

 Daarin staan alle geluksmomenten van de familie. Maar dit jaar is het boek kwijt! Opa heeft het per ongeluk ingeleverd bij de bibliotheek en die is gesloten vanwege de kerstvakantie. Ze besluiten in de dagen voor kerst nog snel een nieuw plakboek te maken. Daarvoor moeten ze zoveel mogelijk geluksmomenten verzamelen…

Christa van Dijk, Heleen Kooi en Ilse Kuik hebben de regie over deze musical die op zaterdag 25 december vanaf 10.00 uur te zien is op www.deontmoetingzaandijk.nl

Repeteren voor 'Het plakboek van Geluk'.
De familie Geluk..
Violist Robert Cekov.