Pal na de opening was er nog geen sprake van extra maatregelen. Links burgemeester Karen Heerschop, in het midden de 4-jarige Jorre en zijn moeder Minke Lammers. Mascotte Pinquin maakt het plaatje compleet.
Pal na de opening was er nog geen sprake van extra maatregelen. Links burgemeester Karen Heerschop, in het midden de 4-jarige Jorre en zijn moeder Minke Lammers. Mascotte Pinquin maakt het plaatje compleet. (Foto: Han Giskes)

Verbindingsfeest WinterWonderLand gaat (met beperkingen) door

ZUIDOOSTBEEMSTER - WinterWonderLand, het verbindingsfeest op ijs aan het Verzetplein, gaat ondanks de strenge maatregelen gewoon door. 

Beemsterlingen en Purmerenders kunnen elkaar tot en met 8 januari ontmoeten

In verband met lockdown zijn wel enkele aanpassingen van kracht. Afgelopen vrijdagmiddag werd de ijsbaan feestelijk geopend door burgemeester Karen Heerschop. Na het officiĆ«le gedeelte was het lekker druk met vrijwilligers, sponsors en kinderen, die bijna niet konden wachten om de ijzers onder te binden en onder meer een partijtje ijshockey speelden. 

Jammer genoeg is de horeca voor de verdere duur van het evenement gesloten. En er mogen nu maximaal 50 kinderen onder de 18 jaar op het ijs. en op het evenemententerrein aanwezig zijn. Daarbij is het belangrijk te melden dat ouders dus niet meer op het evenemententerrein toegelaten mogen worden, zonder uitzondering. Dit wil de organisatie opvangen door de kinderen hartelijk welkom te heten en het aanpassen van schaatsen en terugzoeken van schoenen te coƶrdineren. 

Er wordt aan de ouders gevraagd de schoenmaat op de hand van de kinderen te schrijven. Dat geldt ook voor de telefoonnummers in de boekingen. Dit is nodig vanwege de bereikbaarheid van de ouders of opvoeders indien er iets loos is. "Voor nu durven wij weer te hopen op veel schaatsplezier voor onze jeugd en rekenen we op ieders begrip in deze onzekere periode", zo laat de organisatie weten.

WinterWonderLand duurt nog tot en met zaterdag 8 januari.