Deen Marken wordt een AH
Deen Marken wordt een AH (Foto: Pep)

Meeste DEEN supermarkten AH formule

REGIO - Supermarktketen DEEN maakte deze week bekend dat de tachtig DEEN winkels in de verkoop gaan en dat deze worden overgenomen door Albert Heijn, Vomar en Dekamarkt. Welke winkel welke formule krijgt is al bekend, maar dit moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit Autoriteit Consument en Markt (ACM). Voor onze regio betekent dit dat het merendeel van de DEEN winkels een Albert Heijn formule krijgt. Voor Marken betekent dit dat de winkel wordt omgetoverd in een Albert Heijn en ook Deen Monnickendam op 't Spil krijgt een Albert Heijn Formule. In Edam Volendam wordt tevens de Albert Heijn formule toegepast bij de winkels aan de Stient, Havenhof en aan de Langemeerstraat. In Monnickendam aan de Graaf Willemlaan komt een Dekamarkt als vervanger van Deen en in de Van Baarstraat in Volendam komt een Vomar.

Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van DEEN de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Baanbehoud

Wat de overname precies betekent voor de medewerkers van DEEN wordt bekend gemaakt zodra de afstemming van het sociaal plan met vakbonden en ondernemingsraden heeft plaatsgevonden. Alle supermarktmedewerkers behouden hun baan.

Logische stap

De overname is volgens algemeen directeur Leendert van Eck, die het concern sinds 2016 aanstuurt, dan ook een moeilijke, maar logische stap. "We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt”, meent van Eck.Hij vervolgt: "We zijn met de familie gedurende een langere periode een zorgvuldige oriëntatie gestart met het oog op de toekomst van DEEN. Hierbij waren de continuïteit voor de medewerkers, het behoud van de waarde voor klanten, de zorgvuldigheid van een transitieproces dat noodzakelijk zal zijn in geval van overname en het borgen van de belangen van Superunie, de inkooporganisatie waarvan we al decennialang loyaal lid zijn, de belangrijkste criteria voor DEEN. Bij Albert Heijn, DekaMarkt en Vomar, alle drie partijen met stevige Noord-Hollandse wortels, is DEEN in goede handen.”