Klimaatarm Waterland luidt noodklok voor het klimaat

Gabi Both: "We willen meer bewustwording creëren rondom de klimaatcrisis. Dit gaan we dus niet alleen doen door de klokken te luiden en lawaai te maken maar ook door flyers uit te delen, posters op te hangen en een quiz te maken. Wat weet men over de crisis? Weet men bijvoorbeeld wel hoe erg het is gesteld is met de hoeveelheid wegwerpplastic dat wordt gebruikt ?”

"We willen meer bewustwording creëren rondom de klimaatcrisis."

Recyclen

De actiegroep had graag de straat op gegaan, maar helaas was dit niet mogelijk vanwege corona. "De markt op, de scholen langs om met de mensen en kinderen in gesprek te gaan over het klimaat en de effecten. En over wat mensen zelf kunnen doen om in actie te komen. Mijn man en ik eten biologisch en kopen fairtrade kleding. Mijn kinderen kopen tweedehands kleding. Recyclen is zo belangrijk. Apparaten kun je bijvoorbeeld laten repareren, waarom alles nieuw kopen? Laten we daar eens bewust naar kijken met z'n allen.”

Oproep

Klimaatalarm Waterland 2021 heeft een oproep gedaan aan diverse organisaties om het klimaatalarm te ondersteunen en heeft reeds positieve reacties ontvangen. Mocht uw organisatie nog niet benaderd zijn en u wilt zich aansluiten, mail naar waterland@omasforfuture.eu. Voor informatie over de landelijke actie zie: https://klimaatmars2021.nl