De cursus Politiek Actief wordt, vanwege groot succes voor de tweede maal georganiseerd.
De cursus Politiek Actief wordt, vanwege groot succes voor de tweede maal georganiseerd. (Foto: Pixabay)

Politiek actief cursus

Algemeen

WATERLAND - De cursus Politiek Actief wordt, vanwege groot succes voor de tweede maal georganiseerd. Maandag 27 september is de eerste cursusavond. De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de lokale politiek en meer zou willen weten over hoe alles werkt in de gemeente en de gemeenteraad. 

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 op komst, een goed moment om antwoord te krijgen op deze vragen. Deelnemen aan de cursus is kosteloos, geheel vrijblijvend en vindt plaats op vijf avonden.

Als je interesse hebt in de politiek is het leuk om deel te nemen aan de cursus. Diverse vragen worden behandeld. Wat doet de gemeente? Hoe gaat de besluitvorming binnen de gemeente in zijn werk? Wat doet een raadslid? Wat is het verschil tussen raad en college van B&W? 

 Naast veel informatie is er ook een ontmoeting met raadsleden en komen ambtenaren uit de gemeente wat vertellen over de werkzaamheden binnen hun teams. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad. Uiteraard wordt alles ‘coronaproof’ georganiseerd.

Bekijk voor het volledige programma van de cursusdeze link. Aanmelden kan tot en met 20 september bij de raadsgriffier, via griffie@waterland.nl of telefonisch via 0299 - 658585. Eerst extra info? Dan kunt u hiervoor ook bij de raadsgriffie terecht.