Werk van
Werk van (Foto: aangeleverd)

Expositie in huiselijke setting Edam

EDAM - Van 24 september tot en met zondag 3 oktober is er een expositie in Edam, Groenland 21. Werk zoals tafels, keramiek en uren worden tentoongesteld. De expositie is te bezoeken op afspraak, van 11.00 tot 17.00 uur. 

Wat ooit begon met een beschilderde tafel voor zijn dochter die op kamers ging, is dertig jaar later uitgegroeid tot een omvangrijk oeuvre van beschilderde tafels, keramieken objecten, potten en urnen. Willem Prumper (1940) is autodidact fijnschilder en heeft zich gespecialiseerd in het schilderen op tafelbladen van door hemzelf gerestaureerde antieke Art Deco tafels. 

Door de tafels te bewerken met vele lagen slijtvaste coating, zijn deze kunstwerken bedoeld als meubels voor dagelijks gebruik. De natuur en kunststromingen van rond de eeuwwisseling, zoals Jugendstil, zijn voor hem een grote inspiratiebron. 

Mijmerende vrouwen 

De metamorfose van de tafels begint bij de onderlaag; marmerstructuren en abstracte hemellichamen van olieverf in heldere kleuren. De tweede laag is de fijn-schildering zelf. Gracieuze, mijmerende vrouwen zijn beeltenissen die regelmatig een tafelblad verfraaien. De expositie vindt plaats in huiselijke setting. 

Meer info 

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Cocky Prumper via tel: 06 -251436 of mail via  76Cockyprumper@quicknet.nl