Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Nieuwe daken in Oosthuizen Wooncompagnie

OOSTHUIZEN - "Het onderhoud aan het dak was hard nodig. In de afgelopen twee jaar hebben we tot tweemaal toe een flinke lekkage gehad. De lekkage en waterschade zijn weliswaar verholpen, maar het geeft wel aan dat het dak nodig onder handen moest worden genomen." Dat zegt Jikke van Woerkom (36) uit Oosthuizen. Wooncompagnie voorzag de daken van een drietal woningen aan de Warderweg van nieuwe pannen. De goten en hemelwaterafvoeren zijn eveneens vernieuwd. "Het ziet er allemaal weer strak uit."


"We hebben relatief weinig overlast van de werkzaamheden gehad", vervolgt Jikke van Woerkom. "Het project was heel goed gepland dus de mannen hadden de vaart erin."  Haar buurvrouw Ingrid Crawford (56), beaamt dat: "Die pannen werden in een mum van tijd van het dak gehaald, niet normaal. De mannen waren heel kundig en supervriendelijk."

Plezierig wonen

Jikke van Woerkom woont inmiddels twee jaar, met veel plezier, aan de Warderweg. "De buurt is rustig en de tuin lekker ruim. Op de plek waar we voorheen woonden hadden we een piepklein balkon en dat is met kinderen bepaald geen ideale situatie. Nu kunnen de kids naar buiten wanneer ze maar willen."


Ingrid Crawford woont al twintig jaar op haar ‘ideale stek': "Het is hier rustig en de woning en tuin zijn bijzonder ruim. Ik heb het erg naar mijn zin, zeker nu de woning is opgeknapt. Ik hoop dat Wooncompagnie ooit besluit ook het voegwerk van deze drie woningen aan te pakken, dat zou het echt helemaal af maken." De werkzaamheden in Oosthuizen zijn uitgevoerd door Ooijevaar Bevlogen Bouwers uit Hoorn en namen enkele weken in beslag.