De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft gisteren ingestemd met het bijdragen van € 100.000 euro aan de vervolgstudie onderdoorgang Broek in Waterland.
De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft gisteren ingestemd met het bijdragen van € 100.000 euro aan de vervolgstudie onderdoorgang Broek in Waterland. (Foto: Archieffoto)

100.000 € vanuit Volendam voor onderdoorgang

WATERLAND/EDAM-VOLENDAM - De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft vorige week donderdag ingestemd met het bijdragen van € 100.000 euro aan de vervolgstudie onderdoorgang Broek in Waterland. Begin deze maand werd bekend dat de vervolgstudie wordt uitgevoerd door Arcadis.

De komende maanden gaat het bureau samen met verschillende werkgroepen aan de slag. Aan het einde van het jaar moet de vervolgstudie klaar zijn zodat er begin volgend jaar een start kan worden gemaakt met de besluitvorming.

Arcadis gaat met werkgroepen aan de slag

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland stemde op 23 maart in met een aanvullend budget voor de vervolgstudie.

Ondergronds dorpshart

In de regio Waterland leeft al jaren de wens om het doorgaande verkeer op de provinciale weg N247 ondergronds het dorpshart te laten passeren. Met de vervolgstudie moet onder andere duidelijk worden hoeveel ruimte een onderdoorgang in gaat nemen, wat de gevolgen zullen zijn voor het verkeer en wat de kosten zullen zijn van deze onderdoorgang,