Burgemeester van der Weele startte maandag haar officiële, eerste werkweek in Waterland met een ronde langs de stembureaus.
Burgemeester van der Weele startte maandag haar officiële, eerste werkweek in Waterland met een ronde langs de stembureaus. (Foto: EVERT RUIS)

Nieuwe burgemeester van der Weele: “Ik voel mij nu al thuis in Waterland”

WATERLAND – Marian van der Weele is vandaag, donderdag 18 maart, precies een week burgemeester en voelt zich al helemaal thuis in de regio. “Ik vind het een prachtige gemeente en vind het een eer om hier burgemeester te mogen zijn.” Op donderdag 11 maart werd van der Weele officieel geïnstalleerd. Zij kreeg de ambtsketen omgehangen door haar zoon Marijn, die vertelde erg trots te zijn op zijn moeder. “Het was een bijzonder moment.” Aan het begin van deze week bezocht van der Weele gelijk al 13 stembureaus. “Een goede manier om alvast kennis te maken met een aantal inwoners. Bovendien vind ik het ontzettend belangrijk dat mensen gebruik maken van hun stemrecht en ik vind het tevens positief te horen dat er veel vrijwilligers in Waterland met plezier aan de slag zijn gegaan in de stembureaus.”

Door Shelley Zuizewind

De ronde langs de stembureaus bracht van der Weele weer even terug naar ‘Election Day’ (Verkiezingsdag) 2008 in Boston, Amerika. Samen met haar ex-echtgenoot woonde van der Weele enige tijd in Amerika. “Onze zoon Marijn was toen 8 jaar oud. In Amerika heb je dan de ‘Bake sale’ op Verkiezingsdag, zoals dat gaat daar. Ik had deze ‘Bake Sale’ georganiseerd en werd daar op en leuke manier aan herinnerd afgelopen maandag in Waterland. Zo deelden wij koeken uit aan de medewerkers van het stembureau, als dank voor hun inzet. . Dit deed mij weer even denken aan de dag dat Obama de verkiezingen won. Bijzonder.”

Van der Weele houdt van traditie en mooie verhalen. "In mijn speech vertelde ik over de bijzondere ambtsketen die ik mag dragen bij officiële gelegenheden...

Lees verder op pagina..