Afbeelding
(Foto: Omroep PIM)

De week door met Omroep PIM

Kijk voor actuele onderwerpen www.omroep-pim.nl, onder de kop TV; hier vind je de TV Gids. Hier staan ook de extra programma’s buiten de reguliere uitzendtijden om.

Omroep PIM heeft een serie van de 15 kerken in Waterland gemaakt. We hebben al kunnen kijken naar de Protestantse kerk en de Opstandingskerk in Monnickendam, de Broekerkerk en de Katholieke kerk in Monnickendam. Gemist? U kunt ze zien op www.Omroep-PIM.nl. De komende kerken zijn de Grote Kerk op Marken (15 t/m 19 nov) en de Lutherse kerk (20 t/m 24 nov).

Intocht Sinterklaas

Gelukkig kon de Sint de route naar Monnickendam vinden en kwam hij op zaterdag 13 november aan. Hij nam het zonnetje mee, zodat de toeschouwers hem fijn welkom konden heten. De kinderen op de kade en later in de kerk hebben een mooi feest gekregen. Het verslag ervan ziet u op Omroep PIM.

Remembrance Day

Zondag 14 november om 11.30 uur was de jaarlijkse herdenking van de in de oorlog omgekomen Engelsen in onze regio.  U ziet het terug op PIM.

Opening AH Marken

De laatste Deen is uit Waterland verdwenen. De Deen op Marken is nu Albert Heijn. De feestelijke opening van 16 november ziet u op PIM.

Historische sluis

Bij het uitgraven van de grond onder de N247, waar het gemaal moet komen is een historische vondst gedaan. De resten van een oude sluis. Zie het verslag op PIM.

Prijzen Vereniging Oud Monnickendam

In het Weeshuis in Monnickendam kwamen de leden voor het eerst in lange tijd weer bijeen en zagen hoe twee belangrijke prijzen werden uitgereikt. Het erelidmaatschap werd toegekend aan Ds.Charles Groot. De andere prijs, De Monnik, wordt ieder uitgereikt als erkenning voor uitzonderlijk werk voor de Vereniging Monnickendam en ging dit jaar naar Ebbo Clerkx. 

Waterlands videonieuws 

Het Waterlands Videonieuws is elke dag te zien om: 12.00 - 13.00 uur / 18.00 - 19.00 uur / 21.00 - 22.00 uur / 23.00 - 00.00 uur. PIM is te zien op: Ziggo kanaal 36 / KPN kanaal 1442 / Telfort/XS4All kanaal 328/ T-Mobile Thuis 818.