Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Triade dagen druk bezocht door groep 8

REGIO - Elk jaar organiseert SG De Triade “Triade dagen”. Tijdens deze dagen kunnen de leerlingen tweeëneenhalf uur lang lessen op De Triade volgen. Hierdoor maken zij kennis met het voortgezet onderwijs in het algemeen en met de mogelijkheden van SG De Triade in het bijzonder.  Leerlingen van diverse basisscholen uit de regio gingen aan de slag onder de vakkundige begeleiding van de docenten van de Triade.

De basisschoolleerlingen hebben gevarieerde lessen gevolgd en zijn zelf aan de slag gegaan om leuke dingen te maken.

Bij BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) leerden zij onder andere een muurtje metselen. Ook konden zij een hapjesplank maken bij Style & Design. Bij techniek hebben ze een prachtig insectenhotel gemaakt.

Bij MVI (Media, Vormgeving en ICT) hebben de leerlingen ervaren hoe de fotografie met een greenscreen werkt. Daarbij is er de mogelijkheid om met een tekentablet jouw eigen fotocamera te ontwerpen en een kijkje te nemen binnen in de computer.  Bij PIE (Produceren, Installeren en Energie) maakten ze een zenuwspiraal. En bij Natuurkunde/Scheikunde (NASK) hebben zij een 'duiker' gemaakt. De cartesische duiker is een voorwerp dat, wanneer deze in een afgesloten fles wordt gedaan, zal zinken wanneer je in de fles knijpt en weer zal drijven wanneer er wordt gestopt met knijpen.

Triade dag 23 november

De eerste Triade dag 16 november was zeer geslaagd.

De 480 achtste groepers gingen met nieuwe technische kennis, mooie werkstukken, een Triade tas met inhoud en een trotse glimlach op hun gezicht naar huis. Dinsdag 23 november is de 2e Triade dag met 400 groep 8 leerlingen. Ouders kunnen zich inschrijven op de site om samen met hun kind een persoonlijke rondleiding te volgen van 24 januari t/m 11 februari 2022. Kijk voor meer informatie op www.detriade.nl 

Afbeelding