Er gaat veel gebouwd worden, ook voor starters. Momenteel wordt aan de Pierebaan gewerkt aan het duurzame houten woongebouw M'dam.
Er gaat veel gebouwd worden, ook voor starters. Momenteel wordt aan de Pierebaan gewerkt aan het duurzame houten woongebouw M'dam. (Foto:aangeleverd )

"Starters kunnen vragen naar mogelijkheden"

Vervolg van de voorpagina

Het geld dat daarna binnenkomt kan de gemeente terugstorten in het fonds voor nieuwe startersleningen en/of laten terugstromen in de gemeentekas.

Extra geld?

Wellicht is het mogelijk om in de toekomst nog meer geld vrij te maken voor de leningen aan starters. Gras: "200.000 is een mooi begin. In eerste instantie werd er gesproken over 100.000 euro. Maar daar kan je circa 10 mensen mee op weg helpen en in het geval van hogere leningen uiteraard minder. Daarom is het geweldig dat er is besloten om het geld te verhogen naar 200.000 euro.” Schomakers vult aan: "Wellicht is er in de toekomst wel meer meer ruimte in het budget. Dat zou mooi zijn.”

Niet ouder dan 35

Om in aanmerking te komen voor een starterslening in Waterland moet je aan een aantal voorwaarden voldoen; je bent niet ouder dan 35 jaar; je bent niet eerder in het bezit geweest van een koopwoning; je salaris is (gezamenlijk) niet hoger dan € 45.000 euro per jaar. Tevens moet je binding hebben met Waterland. Dit betekent dat je minimaal 12 maanden in de gemeente Waterland hebt gewoond en dat je minimaal 19 uur per week werkzaam bent in de gemeente Waterland. De woning mag niet duurder zijn dan € 240.000 euro.

De starterslening bedraagt maximaal 20 procent van het totale leenbedrag. Er wordt maximaal € 30.000 euro geleend.

Mogelijkheden

“Starters die zich oriënteren op een koopwoning in de gemeente Waterland kunnen via de projectontwikkelaars worden gewezen op de mogelijkheden van de starterslening. Ook zal er eerdaags meer informatie op de website van de gemeente te lezen zijn”, aldus Schomakers.