Online handvatten bij het trainen van hond en kat
Online handvatten bij het trainen van hond en kat (Foto: aangeleverd)

Huisdierenschool biedt online cursussen

Algemeen

EDAM - Terwijl we weer met z’n allen in lockdown zitten, worstelen sommige nieuwe hondenbaasjes thuis met opvoed- en gedragsproblemen met hun nieuwe viervoeters. Groepslessen bij hondenscholen zijn wederom niet mogelijk en privélessen zijn voor veel mensen financieel niet haalbaar. Maar onlangs werd de online Huisdierenschool gelanceerd die nu al een schot in de roos blijkt. 

Via Huisdierenschool.nl kunnen mensen laagdrempelige online cursussen volgen die hen handvatten bieden in de opvoeding en bij gedragsproblemen bij honden en katten. En dat daar vraag naar is, bewijst de animo op de website van de afgelopen dagen. De eerste 200 cursussen zijn al verkocht en de reacties zijn positief.

Sinds de coronacrisis is het aantal huisdieren exceptioneel hard gestegen. Femke Pasquino-De Harde zag zelf de vraag naar huisdieren toenemen op Verhuisdieren.nl en las de berichten in de media: ‘Coronapups zijn nu (slecht opgevoede) coronapubers; therapeuten slaan alarm‘ en ‘Grote zorgen bij hondentrainers om coronapups‘.

“Via Verhuisdieren.nl willen we elk dier de beste start bij zijn nieuwe baas geven”, licht Femke toe. “Ik voorzag dat het met deze aantallen ondoenlijk zou worden, dus ik wilde met een oplossing komen. Ik bedacht de Huisdierenschool, waar alle huisdiereigenaren 24/7 terecht kunnen voor cursussen over gedragsproblemen, gezondheid van en activiteiten met hun dier.”

Het is een verzamelplatform van met zorg geselecteerde dierenexperts en dus kwaliteit gegarandeerd, gecombineerd met hoogwaardig videomateriaal dat prettig kijkt en nuttige en waardevolle tips bevat. Kosten lopen voor een online cursus vanaf € 19,- tot een live consult vanaf € 80,-. En alles te volgen vanuit huis en wanneer het uitkomt.

De cursussen worden aangeboden in drie categorieën: 

Samen leren – met onder andere Hondentaal begrijpen en Verlatingsangst. Samen bewegen – met onder andere Hersenwerk en Yoga met je hond en Samen gezond – een gezondheidscheck hond of kat door tv-dierenarts Piet Hellemans.

Feestelijke lancering

Iedereen die een dier via Verhuisdieren.nl adopteert, krijgt gratis toegang tot de cursussen. Om ook alle andere baasjes te helpen de relatie met hun dier te verdiepen, is elke eerste cursus in de maand januari met 50% korting te volgen. Gebruik hiervoor de kortingscode HDS2022 (geldig tot en met 31 januari 2022).

Afbeelding