Bezoek Kerkje Kwadijk met Open Monumentendag

KWADIJK - Zondag 12 september is het weer zover: de Open Monumentendag. Ook het prachtige kerkje van Kwadijk stelt haar deuren open zodat bezoekers al het fraais van dit religieuze erfgoed kunnen bewonderen. 

Het kerkje van Kwadijk kent een lange geschiedenis: De oudste Kwadijker kerk stond er al in 1414. In 1674 werd de kerk hersteld nadat een orkaan schade had veroorzaakt. Dit oude kerkje werd in 1835 vervangen. Het kerkje was in slechte staat en renovatie bleek te duur. Daarom bouwde men een nieuwe kerk. Bovendien was de vorige kerk veel te groot voor de inmiddels kleinere kerkelijke gemeente die Kwadijk toen was. Nu staat de kerk er in volle glorie bij en ook het bijzondere authentieke interieur is zeer de moeite van het bezichtigen waard.

Het thema van Open Monumentendag 2021 is ‘Jouw monument, mijn monument’. Oud-Quadyck is op zondag 12 september present in de kerk van Kwadijk (tenzij de dag vanwege de coronapandemie niet door kan gaan) en heeft het thema ‘vertaald’ in ‘Dit monument is ons monument’. Er is een doorlopende presentatie over de (geschiedenis van de) kerk en belangstellenden kunnen met behulp van een route met enkele vragen de kerk bekijken.

Vooraf aanmelden voor een bezoek aan het kerkje is niet nodig. De openingstijden voor bezoek tijdens de Open Monumentendagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Zie ook www.kerkkwadijk.nl.