Het Clubhuis van Scoutinggroep Waterland werd in het sinterklaasweekend opengebroken en volledig overhoop gehaald.
Het Clubhuis van Scoutinggroep Waterland werd in het sinterklaasweekend opengebroken en volledig overhoop gehaald. (Foto: aangeleverd)

Scoutinggroep Waterland blijft positief na inbraak: ‘Dankbaar voor donaties’

Algemeen

MONNICKENDAM - Het Clubhuis van Scoutinggroep Waterland werd in het sinterklaasweekend opengebroken en volledig overhoop gehaald. Er zijn etenswaren, dure E.H.B.O-dozen, brandblussers en voedselpakketten die bestemd waren voor het winterkamp, gestolen. Veel Waterlanders reageerden meteen en er kwamen vanuit alle hoeken en gaten, grote en kleine donaties voor de scoutinggroep. “Heel fijn, daar zijn we heel erg dankbaar voor”, zegt voorzitter van de scoutingclub Kees de Baat.

“Ze hebben echt alles doorzocht”, vertelt de Baat. “Waarschijnlijk op zoek naar geld, vermoed ik? Maar dat hebben we helemaal niet…De deur is met geweld opengebroken, alles is overhoop gehaald, het was een puinhoop…en dan zijn ook nog eens veel spullen gestolen; de voedselpakketten, dure E.H.B.O- dozen, etenswaren. En die dozen waren niet licht, dat zijn echt zware pakketten!”, aldus de Baat. “Weet je, er loopt zoveel tuig rond tegenwoordig. Maar ik vind het zo jammer om zo negatief te zijn of te worden. Je ziet dat veel mensen zeggen dat er niet genoeg door politie of BOA’s wordt gedaan, maar ik denk juist dat ze wel hun best doen…het is gewoon niet tegen te gaan soms. Ik denk dat de regels ook niet duidelijk zijn die gelden op het Hemmeland. Er komen vaak groepen jongeren, feestvieren, lawaai maken, rommel achterlatend…en het is juist zo een mooi en stil gebied, als dat nou eens gewaardeerd zou worden!”

Spagaat

Inmiddels is alles weer redelijk op orde in het clubgebouw. Ze zijn flink aan het opruimen geweest. “ We blijven positief. We laten ons er niet onder krijgen bij de scouting. Dus we hebben staan opruimen en schoonmaken, want ja…wie weet hebben die gasten wel Covid 19. We moeten al zo voorzichtig zijn met corona tegenwoordig…dat maakt het lastig hoor. We zitten echt in een spagaat, een moeilijk parket. Corona maakt het al moeilijk, alle regels die we moeten opvolgen, we doen dat netjes, maar het blijft lastig. Tevens omdat we al jarenlang te weinig vrijwilligers hebben bij de club. Dat snap ik sowieso niet. We proberen bij de scouting kinderen op te leiden en veel te leren. Ontzettend leuk om te doen en te zien ook dat die kinderen vrij snel, erg goed zijn in touwen knopen, vuur maken enzovoorts. We gaan op kamp. We leren ze, al vanaf vier jaar, dat zijn de jongsten, dat er niet overal zomaar water uit de kraan komt of elektriciteit is. We laten kinderen zien wat je moet doen om dat zelf te kunnen. Dat is geweldig leuk hoor.”

Vooruitkijken

Inmiddels wordt er vooruitgekeken. “Eerst naar het kerstfeest voor de kinderen, coronaproof uiteraard. En langzaam gaan we verder om te sparen voor het nieuwe clubhuis. We waren al een tijdje bezig met sparen. Maar door zo een inbraak raak je weer achterop…We hebben nog circa 17000 euro nodig, ja dat is flink veel geld. Donaties zijn dus altijd welkom! Dit kan via NL65 RABO 0117 0396 67 T.N.V: Scoutinggroep Waterland O.V.V.: ‘Donatie’. En ik zou een ieder die interesse heeft zich aan te sluiten als vrijwilliger bij onze scoutinggroep graag spreken.” Info via:  info@scoutinggroepwaterland.nl en wwww.scoutinggroepwaterland.nl