Afbeelding
(Foto: aangeleverd)
Column

Oma’s for Future: Meefietsen met de jonkies

Column

Nooit gedacht dat ik me op mijn leeftijd nog zo activistisch zou voelen, maar het klimaat en ook de huidige politiek roepen er gewoon om. Ik blijf erbij we kunnen zelf in ons dagelijkse leven een heleboel op klimaatvriendelijke manier doen en we geven daarmee een goed signaal aan de politiek, maar we komen ook aan onze grenzen. Den Haag moet in ‘Schwung’ komen en wel met tempo.

‘Zet klimaat op 1 in de formatie’

Ik begrijp heel goed de onrust, de zorg, de frustratie en ja, ook soms de ergernis van de jongere generaties, zij zitten later met de gebakken peren. Ik werk mee in de nationale Klimaatcrisiscoalitie (een platform van 10 grote Nederlandse ngo`s) en zie heel veel geëngageerde, actieve en ook heel jonge klimaatactivisten, scholieren, die zich terecht zorgen maken om hun toekomst. Ik ben onder de indruk met hoeveel creativiteit, elan en moed zij aan de slag gaan.

Op naar Den Haag

Er gebeurt een hoop. Prachtig afgelopen week het resultaat van de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell, de rechter oordeelt: Shell moet tot 2030 45% minder CO2 uitstoot realiseren. Gefeliciteerd! Nu voert Milieudefensie op 10 juni actie in 11 provincies van Nederland. Vanuit deze provincies wordt er naar Den Haag gefietst, onder het motto: fiets mee voor een eerlijk klimaatbeleid, zet klimaat op 1 in de formatie! In Noord-Holland starten we in Beverwijk, de fietsploeg kan nog wat mee-trappers gebruiken. Je kan ook een gedeelte van het traject meefietsen.

Oma’s en opa’s sta op!

Oma’s en opa’s, sta op en ondersteun de jonge generatie! Reacties en aanmelding fietstocht : waterland@omasforfuture.eu

https://ok-westfriesland.nl/kom-in-actie/fiets-mee-voor-een-eerlijk-klimaatbeleid/