Ronja wil een goede toekomst, Kee wil graag dat de ijsberen verder kunnen leven, Kato vindt dat er veel te veel bomen gekapt worden
Ronja wil een goede toekomst, Kee wil graag dat de ijsberen verder kunnen leven, Kato vindt dat er veel te veel bomen gekapt worden (Foto: Eiko.nl )

Toekomstwensen van Oma’s

Algemeen

Gabi Both (65) is een van de Oma’s for Future Waterland en lid van de klimaatcoalitie Waterland. Deze groepen maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen. Oma’s en de klimaatcoalitie willen bewustwording creëren rondom het thema klimaatverandering. De komende periode schrijft Gabi voor Ons Streekblad een column waarin ze vertelt over de doelen die de Oma’s en de klimaatcoalitie Waterland voor ogen hebben.

De verkiezingen zijn achter de rug, zeker voor wat betreft het resultaat hadden we ons meer ‘groene power’gewenst. Maar, we zijn gestart in Nederland met onze klimaatacties! Dat we de smaak goed te pakken hebben laten de foto`s van twee weken geleden op het Broekerkerkplein zien.Ronja wil een goede toekomst en Kato vindt dat er te veel bomen gekapt worden

Er was veel belangstelling en creativiteit wat betreft het kabaal, maar ook vragen en zorgen kwamen aan de orde. Ronja wil een goede toekomst, Kee wil graag dat de ijsberen verder kunnen leven, Kato vindt dat er veel te veel bomen gekapt worden. Zij is overtuigd vegetariër, dat is beter voor het klimaat.

Mia maakt zich zorgen over het smeltende ijs aan de Noordpool en Zuidpool wat, zeker voor een land als Nederland, op den duur overstromingen kan betekenen.

Wensen van de jongeren

Dat zijn heel terechte opmerkingen en wensen van de jongere generatie, en ik weet zeker dat de meesten van ons hun zorgen delen.

Wij blijven actief als Oma’s for Future, als klimaatcoalitie Waterland, en gaan meerdere sporen volgen. We zullen laten zien wat we zelf al kunnen oppakken in ons dagelijkse leven. We onderzoeken wat klimaatvriendelijk leven betekent en waarom we ons er eigenlijk op kunnen verheugen, en, we kijken hoe we vanuit die positie een krachtig signaal naar Den Haag kunnen afgeven om haast te maken met de klimaat maatregelen. We zullen regelmatig hier op deze plek van ons laten horen!