Afbeelding
(Foto: gemeente Waterland)

Enquête aardgasvrij Waterland

WATERLAND - De gemeente Waterland is benieuwd hoe inwoners van Waterland kijken naar ‘aardgasvrij wonen’ en of men ideeën en/of wensen heeft over het aardgasvrij maken van uw eigen woning. Daarom wordt er een enquête gehouden. De enquête heeft 15 vragen, invullen duurt 5 minuten en levert voor de gemeente hele waardevolle informatie op.

In het nationale Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 geen aardgas meer gebruikt voor het verwarmen van gebouwen. Aardgas gebruiken draagt bij aan klimaatverandering en in Nederland moeten we versneld stoppen met gaswinning vanwege aardbevingen. In de meeste huishoudens is aardgas nu nog een vanzelfsprekende keuze voor verwarmen en koken.

Wijkgerichte aanpak

Daar komt de komende 30 jaar verandering in. Niet in één keer, maar geleidelijk en gefaseerd, door middel van een wijkgerichte aanpak. In het Klimaatakkoord staat dat gemeenten de regierol krijgen bij de wijkgerichte aanpak.

Transitievisie warmte

Om aan deze opgave te voldoen, moet elke gemeente eind 2021 een Transitievisie warmte hebben vastgesteld. Deze visie beschrijft de route naar het aardgasvrij maken van de gemeente Waterland.

Dit plan geeft een eerste richting van hoe we het energiegebruik willen terugdringen (o.a. door isoleren) en van het aardgasvrij maken van gebouwen.

Enquête

Ga nu naar de Enquête via: https://nl.surveymonkey.com/r/aardgasvrijwaterland. De resultaten van de enquête worden uiteindelijk met iedereen gedeeld op de gemeentepagina, op de gemeentewebsite en social media.