Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Tijdelijke steun in woonkosten

AMSTERDAM - Amsterdammers die door de coronacrisis minder inkomen hebben, kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in hun woonkosten.

De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld voor mensen voor wie de bestaande steunmaatregelen geen of te weinig hulp bieden. Het gaat om een eenmalige bijdrage voor de woonlasten van 1 januari 2021 tot 30 juni 2021. Veel mensen hebben afgelopen jaar werk en inkomen verloren. De gemeente Amsterdam wil hen helpen door deze zware periode heen te komen. Nog te veel mensen vallen met de bestaande regelingen tussen wal en schip. De tegemoetkoming in de woonkosten voorkomt dat huishoudens financieel in de knel komen of zelfs hun huis moeten verlaten.

De Amsterdamse TONK is voor Amsterdammers met een eigen woning die meer dan € 330,- aan hypotheekrente en/of maandelijkse erfpachtcanon moeten betalen, en voor huishoudens met een huurwoning in de vrije sector met een huur van € 753,- of hoger. Bij een lagere huur bestaat er meestal aanspraak op huurtoeslag via de Belastingdienst.


Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/tonk.