De zelfgebouwde kajak van Danny.
De zelfgebouwde kajak van Danny. (Foto: aangeleverd)

Kajaklessen van start bij kanovereniging Edam

Vervolg van de voorpagina

Dat bleek in het begin lastiger voor Danny dan hij aanvankelijk dacht. "Het was echt wel handig om die lessen te volgen want nu kan ik de kajak zo op de auto laden en met mooi weer het water op!”

Het bestuur van Kanovereniging Edam had gehoopt aanstaande zaterdag de eerste openingstoertocht te kunnen maken. "Dit zit er helaas nog niet in, vanwege de coronamaatregelen”, aldus voorzitter Rick Huider. "Maar goed nieuws is dat we als buitensportvereniging wel weer beperkt open mogen. Dat betekent dat onze kajaklessen, gegeven door instructeur Tineke, weer van start kunnen gaan met maximaal twee personen. Geïnteresseerden kunnen een proefles komen doen. Dit kan coronaproof”, aldus Rick. Rick is net als Tineke al enige jaren lid van het bestuur van de kanovereniging in Edam en vindt het heerlijk om het water op te gaan. Tineke: “Momenteel is het niet mogelijk vanwege corona, maar normaalgesproken doen we in het zomerseizoen mooie grote tochten met de groot water groep. Dit zijn de meer ervaren kajakkers. Heerlijk om met z’n allen op het water te zijn.” Rick: “Onze uitvalsbasis is ook heel fijn. Vanuit het verenigingsgebouw kun je via de steigers zo het Markermeer op. Het gebouw en de kantine zijn vorig jaar helemaal verbouwd. Dat mocht ook wel na 35 jaar. We hopen dat we eerdaags weer snel volledig open kunnen en dus ook onze gezellige verenigingsavonden op donderdag weer kunnen voortzetten. Bij de vereniging hebben we plek voor nieuwe leden met belangstelling voor grootwater en/of vlakwater varen. Wie het dus leuk lijkt om eens te komen kijken is welkom!”, aldus het bestuur.

Heb je al snel de smaak te pakken- net zoals Danny- dan kun je je aanmelden en met een verenigingskano starten of zelf een kano kopen en stallen. Meer info? www.kvedam.nl