De collectie.
De collectie. (Foto: aangeleverd)

Exclusieve collectie ‘voddenmannen’

Algemeen

AMSTERDAM - Mode-ontwerper Rens de Waal lanceert een exclusieve, duurzame collectie ‘voddenmannen’ in Amsterdam. Afgedankt textiel van het Leger des Heils ReShare omgevormd tot designer items.

Met Leger des Heils ReShare als samenwerkingspartner en leverancier van vintage items met kleine schade, maakt mode-ontwerper Rens de Waal in gebruik van een recyclestroom die normaliter gelijk tot de vezel zou worden afgebroken. V 1 is de eerste serie van toegankelijke designitems. De collectie is te koop op 9 en 10 juli bij Fanfare in Amsterdam en op 17 en 18 juli bij Mediamatic in Amsterdam.

Introductie ‘voddenmannen’ in Amsterdam Voddenmannen is een initiatief van mode ontwerper Rens de Waal waarbij hij zijn rol als ‘Fashion Remodelist’ onderzoekt, een introductie van een mentaliteit waarbij we op een andere manier naar de waarde van kleding kijken. Rens ontdekte dat Leger des Heils ReShare veel kwalitatief goede (vintage) kleding inzamelt waar iets mis mee is: een gaatje, of een vlekje. Deze items kunnen niet allemaal handmatig gerepareerd worden, en worden dus vaak teruggebracht tot de vezel. Hier zag hij een kans in, omdat deze kwalitatief goede items met wat aandacht en verbeeldingskracht zo weer een ronde mee kunnen. Persoonlijk gecureerd door Rens de Waal en zijn gevoel voor kleur en materiaal zijn de stukken geupcycled tot hedendaagse items. Dit betekent niet dat de kleding stukken in zijn laatste fase zijn, maar laat juist zien dat deze altijd weer ‘getweaked’ kunnen worden.

De eerste serie van toegankelijke design items, ‘unique pieces’ is onder de naam ‘voddenmannen 1’ direct beschikbaar voor de consument tijdens 2 pop-up shop momenten. vrijdag 9 tot en met zaterdag 10 juli: Fanfare Amsterdam van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag 17 tot en met zondag 18 juli: Mediamatic’s Barn, van 10.00 tot 20.00 uur. Volg @voddenmannen op Instragram voor updates.