Lekker het water op voor de zomervakantie.
Lekker het water op voor de zomervakantie. (Foto: Pixabay)

Gratis Watersportspektakel voor jongeren

Algemeen

WATERLAND - Jonge Waterlanders opgelet: er zijn vier passende locaties gevonden waar jullie, na uitleg van ervaren watersportinstructeurs,  zelf het water op kunnen om gratis te genieten van suppen, raften of kanoën. Dit kan in de laatste week voor de de zomervakantie tijdens het watersportspektakel.

Je wordt uitgedaagd om op eigen kracht en techniek, samenwerkend in een groepje, of juist alleen het water te trotseren, rekening houdend met de onvoorspelbaarheid van de wind en de stroming. Laat je verrassen. Als je het wilt en  Check je vrienden en vriendinnen, meld je aan en doe gezellig mee met het watersportspektakel Waterland op een van de locaties in Ilpendam.

Johan Cruyff Foundation

De Summer Games is een initiatief van Sociaal Werk Nederland, de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Het doel is om jongeren in beweging te brengen met extra sport- en spelactiviteiten. Uit onderzoek is gebleken dat door de coronapandemie 80% van de jongeren minder is gaan bewegen, terwijl 4 op de 5 jongeren structureel al te weinig beweegt. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gestrest te voelen.

Gratis

Door een financiële bijdrage van Summergames kunnen De Bolder en Team Sportservice Zaanstreek-Waterland dit aantrekkelijke watersportprogramma organiseren én gratis aanbieden.