De kermis in Volendam gaat niet door dit jaar.
De kermis in Volendam gaat niet door dit jaar. (Foto: archief)

Volendammer kermis niet mogelijk dit jaar

De organisatie Uis Faist meldt dat als je toch van je kaartjes af wil, het enorm zou helpen ze beschikbaar te stellen aan de re-sale markt die je vindt in de GUTS-app op je telefoon.

Kaartjes voor Uis Faist blijven geldig tot volgend jaar

Er wordt gemeld dat er nog veel vraag is naar tickets. Via GUTS blijven de kaartjes dan beschikbaar voor de ‘harde kern kermisgangers'. Gewoon je geld terug krijgen kan ook meldt de organisatie Uis Faist. Stuur dan een mail naar tickets@kermisfestivalvolendam.nl met als onderwerp ‘restitutie'. Het geld wordt dan teruggestort.

De beschikbare politiecapaciteit is in het kermisweekend eveneens een groot probleem. Er is maar beperkt politie beschikbaar vanwege de bekende capaciteitsproblemen. Daar komt bij dat er veel politie uit de regio dat weekend wordt ingezet voor de Formule 1 races op Zandvoort.

Alles op alles gezet 

"We hebben alles op alles gezet om de kermissen dit jaar door te kunnen laten gaan. Omdat de verwachting was dat we konden versoepelen. Dat blijkt nu niet mogelijk. Er wordt met alle partijen onderzocht of het mogelijk is om begin 2022 een groot feest in de gemeente te organiseren”, aldus de gemeente.