Duizenden cyclamen werden uitgedeeld om mensen in bejaardentehuizen op te fleuren.
Duizenden cyclamen werden uitgedeeld om mensen in bejaardentehuizen op te fleuren. (Foto:aangeleverd )

Rama Hulpverlening in actie voor het goede doel

Vervolg van de voorpagina

“Kinderen met een ziekte of handicap kunnen vaak veel meer dan mensen denken”

Esther zette in 2018 de stichting Rama Hulpverlening op met als doel gezinnen met kinderen met een beperking te ondersteunen. " Ik heb zes kinderen waarvan er drie chronisch ziek zijn. Mijn dochters hebben diabetes. Mijn altijd vrolijke mannetje heeft autisme, verstandelijke beperking, dodelijke koemelkallergie en nog meer. Ze hebben dus veel zorg nodig. Ik merkte al snel dat je als ouder van een chronisch ziek kind tegen enorm veel dichte deuren aanloopt. Er is ook niet altijd begrip van anderen voor de extra zorg die je als ouder continu op je moet nemen. Ik vind het trouwens belangrijk om aan te geven dat ik de ziekte van mijn kinderen niet zie als een last maar als een grote zegen. Ik ben moslim en vanuit ons geloof als moslim zijnde zien wij het juist als een zegen als je als ouders een chronisch ziek kind op de wereld zet. Dit betekent dat je door Allah bent uitgekozen en sterk genoeg bent om dit te dragen. Bovendien kunnen kinderen met een ziekte en/of handicap veel meer dan mensen vaak denken. Dat zie ik dagelijks terug in mijn kinderen en daar geloof ik heilig in. Ieder kind heeft talenten en kan leren. Dit is dan ook mooi om te zien en dat maakt mij blij.”

Extra aandacht gezin

Esther weet uit ervaring dat gezinnen met een ziek kind extra hulp kunnen gebruiken. “Ook voor broertjes en zusjes is het heel belangrijk dat er genoeg aandacht is voor hen. Vaak zie je dat ouders van zieke kinderen zo opgaan in de ziekte van het ene kind dat andere kinderen onbedoeld worden vergeten. Want die redden het toch wel, wordt vaak gedacht. Maar juist de broertjes en zusjes van zieke kinderen hebben ook extra aandacht nodig. Wij zorgen vanuit Rama Hulpverlening dat gezinnen hierbij worden geholpen. Zo hadden we ook een sportdag georganiseerd voor het hele gezin. Na de coronalockdown gaan we dat weer doen want het was een groot succes. En ook de ouders hebben tijd nodig voor zichzelf en moeten zich soms even losmaken van hun zieke kind. Dit is moeilijk maar ontzettend belangrijk. Ook daar kunnen wij als Rama Hulpverlening bij helpen. Bijvoorbeeld door aanbieden van respijtzorg. Het is ons doel om te laten zien dat je als gezin met een ziek kind ook juist kunt genieten van het leven. Je kunt een goed en gelukkig leven hebben samen!”

Meer info

Meer informatie over de Alliantie tegen eenzaamheid en/of Rama Hulpverlening? Zie www.ramahulpverlening.nl

Mede mogelijk door

De actie van Alliantie tegen eenzaamheid werd mogelijk gemaakt door Plantenkwekerij Schneider, Plantenkwekerij Vlastuin, Gamma Purmerend en Hubo Edam, Kees Tol verpakkingen, Drukkerij Rijser, Wasserij Edam, Aqua Burger’s, Morris en van Zanten en VSDV van Straalen en de Vries Transport.