Padel is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld. In Nederland schieten de nieuwe padelbanen als paddenstoelen uit de grond.
Padel is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld. In Nederland schieten de nieuwe padelbanen als paddenstoelen uit de grond. (Foto: KNLTB)

Tennisclub Monnickendam onderzoekt haalbaarheid Padelbanen

MONNICKENDAM - Padel is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld. In Nederland schieten de nieuwe padelbanen als paddenstoelen uit de grond. Het aantal locaties steeg van 23 in 2015 naar 190 in 2020. Veel tennisverenigingen breiden hun faciliteiten uit met padelbanen. De Nederlandse tennisbond (KNLTB) verwacht dat binnen 10 jaar op 500 tennisverenigingen padel gespeeld kan worden. Ook tennisclub Monnickendam onderzoekt of de aanleg van padelbanen haalbaar is.

Wil je graag padel leren of spelen? Laat het weten via de enquête

Padel is een combinatie tussen tennis en squash. Je speelt het racketspel met vier personen: twee tegen twee. De samenstelling van de tweetallen is gemengd. Vrouwen en mannen spelen met elkaar, tegen elkaar: net wat je wilt. Je slaat de bal over het net naar de tegenstanders en de wanden van de kooi doen mee in het spel. Dat geeft spectaculaire rally’s. Het is dynamisch en verrassend.

Padel is een laagdrempelige sport voor jong en oud. Het is minder blessuregevoelig dan tennis en het duurt doorgaans maar een uurtje.

Eigen niveau

Je kunt het op je eigen niveau spelen. De een geeft de voorkeur aan rustig een balletje slaan. De ander is wellicht wat fanatieker en werkt zich in het zweet om er een spektakel van te maken. Omdat je het spel met vier personen speelt, heeft het ook een hoog sociaal karakter.

Aanleg haalbaar

Zes leden van de tennisclub zijn gestart met een haalbaarheidsonderzoek. Wat is de beste plek voor de aanleg? Hoe kan de club het financieren? Is er voldoende belangstelling? De padelcommissie van tennisclub Monnickendam verwacht dit najaar de resultaten daarvan te hebben...

Lees verder op pagina 27


Afbeelding
Afbeelding